Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Φιλόδοξη ατζέντα παρουσίασε η Δήμαρχος Πεντέλης στη συνάντηση με τον Γ. Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ιδιαίτερα φιλόδοξη ατζέντα παρουσίασε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με αντικείμενο το σχεδιασμό των έργων που αφορούν το Δήμο Πεντέλης.

Αρχικά, η Δήμαρχος Πεντέλης έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της διαλογής βιοαποβλήτων σε συνάρτηση και με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Η κα Δήμητρα Κεχαγιά ενημέρωσε σχετικά για το σχέδιο του Δήμου Πεντέλης για την ξεχωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών και κηπευτικών εργασιών) και ζήτησε την περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας στην προμήθεια καφέ κάδων και ενός απορριμματοφόρου.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ζήτησε επίσης από τον κ. Περιφερειάρχη:

(α) την ένταξη στον προϋπολογισμό της περιφέρειας των ασφαλτοστρώσεων των κεντρικών δρόμων του Δήμου Πεντέλης αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να προβεί σε εργασίες ασφαλτόστρωσης των κεντρικών δρόμων, καθώς αυτοί δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και είναι αναγκαία η αποκατάσταση τους στα σημεία που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

(β) Να προχωρήσουν τα έργα των Παρεμβάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Πεντέλης και της Εφαρμογής συστήματος καταγραφής της κατανάλωσης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στα δημοτικά κτίρια στα πλαίσια του Προγράμματος ΣΔΑΕ.

(γ) Να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μελέτες για νέες κτηριακές υποδομές του Δήμου Πεντέλης για Παιδικό Σταθμό και Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε: «Συζητήσαμε εκτενώς τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας και τα νέα έργα που φιλοδοξούμε να εντάξουμε στο σχεδιασμό μας στο άμεσο μέλλον. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα τις δυνατότητες και όλα τα χρηματοδοτικά μέσα, ώστε με τη σύμπραξη και της Περιφέρειας να επιτύχουμε την πραγματοποίηση εκείνων των έργων που είναι αναγκαία, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη μας και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ