Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Από Μπάρμπας… Μπά(ρ)μπαλος;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” – Αποκλειστική δήλωση στον Χ – Τύπο 

    • Αποκλειστικά η ανακοίνωση-απάντηση του κου Γιώργου Παπαδημητρίου

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Ηράκλειο Μαζί”, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Ηλίας Μπάρμπας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Στην ανακοίνωση του ανεξαρτητοποιημένου, πλέον, δημοτικού συμβούλου, δεν διαφαίνονται οι ακριβείς λόγοι της απόφασής του, καθώς αναφέρεται γενικά σε “άρνηση σε οτιδήποτε θετικό μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη” και στο ότι η παράταξη με την οποία εξελέγη λειτουργεί ως «αρχή ενός ανδρός». Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως είναι πραγματικά σπάνιο στα αυτοδιοικητικά χρονικά να ανεξαρτητοποιείται κάποιος μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές και πολύ περισσότερο όταν είναι δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.

Η Ανακοίνωση του κ. Μπάρμπα
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μπάρμπα είναι η εξής: «Αγαπητέ Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής,
λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά στον Δήμο μας με ανοιχτά και μεγάλα ζητήματα όπου απαιτούνται αποφάσεις συλλογικές – ομόφωνες αλλά και τεκμηριωμένες επιστημονικά, αλλά και πολιτικά, με λύπη παρατηρώ και έχω διαπιστώσει την μόνιμη άρνηση σε οτιδήποτε θετικό μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, χωρίς θέσεις και προγραμματισμό παρά μόνο ΑΡΝΗΣΗ για την ΑΡΝΗΣΗ με απώτερο σκοπό μικροπολιτικά οφέλη που δεν συνάδουν με τις σκέψεις – ιδέες – απόψεις στην τρέχουσα πραγματικότητα, παρατηρώ παρεμβάσεις χωρίς κανένα πραγματικό όφελος για την καθημερινότητα του Δημότη.
Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ προς μεγάλη μου έκπληξη και με λύπη στην λειτουργία της παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ως «αρχή ενός ανδρός», η οποία δεν με εκφράζει στο ελάχιστο και δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος ενόψει της νέας δεκαετίας.
Αποτελέσματος αυτών σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ, διατηρώ την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με μόνο και κύριο γνώμονα το γενικό συμφέρον της πόλης και των δημοτών, αλλάζοντας την πόλη προς το καλύτερο και προσδοκώντας θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, επέρχοντος σκληρής δουλειάς ιδεών, προτάσεων, παρατηρήσεων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μπορούν να υποστηρίξουν την ώθηση που έχει ανάγκη η πόλη μας, αξιοποιώντας παράλληλα και τις δυνατότητες που υπάρχουν στον νόμο περί τοπικής αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»
Με Τιμή
Μπάρμπας Ηλίας
Φαρμακοποιός – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής
Υ.Γ. Παρακαλώ όπως με αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατόν από τις επιτροπές – διοικητικά συμβούλια όπου συμμετέχω για την εύρυθμη λειτουργία τους».

“Ήθελε να αναλάβει θέση διοίκησης με την παρούσα δημοτική αρχή”
Η Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας που ηγείται ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου με μία λιτή ανακοίνωση αποκαλύπτει πως ο κ. Μπάρμπας ήθελε να αναλάβει θέση διοίκησης με την παρούσα δημοτική αρχή και κάνει γνωστό πως ουσιαστικά ο δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε για να προλάβει την διαγραφή του.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη “Ηράκλειο Μαζί” έχει ως εξής: “Η τυπική ανεξαρτητοποίηση του κ. Ηλία Μπάρμπα δεν αποτελεί είδηση, διότι είχε θέσει τον εαυτό του εκτός παράταξης από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της δημοτικής μας ομάδας, «Ηράκλειο, μαζί», όταν ανέφερε ότι ήθελε να αναλάβει θέση διοίκησης με την παρούσα δημοτική αρχή.
Ξεκαθαρίσαμε αμέσως ότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε «συναλλαγές εξουσίας» και θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα να επιτελούμε τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, με μέτρο το συμφέρον της πόλης.
Δεν μας ταιριάζει αυτό το ύφος και η έλλειψη υπευθυνότητας, γιατί κυρίως αδικούν το Ηράκλειο.
Τον ευχαριστούμε για την διευκόλυνση να παραιτηθεί και να μην τον διαγράψουμε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Η τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει για να υπηρετεί τους δημότες.”

Αποκλειστική δήλωση του κ. Μπάρμπα στον Χ – Τύπο
Η εφημερίδα μας ως όφειλε επικοινώνησε με τον κ. Ηλία Μπάρμπα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του. Στην ερώτησή μας για ποιο λόγο αποχώρησε από την παράταξη με την οποία εξελέγη, μας παρέπεμψε στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος. Στην πρόσκλησή μας να πει κάτι προς τους πολίτες που τον ψήφισαν με τη συγκεκριμένη παράταξη μας απάντησε πως αν χρειαστεί θα προχωρήσει και στην έκδοση δελτίου τύπου ώστε να διευκρινίσει οτιδήποτε χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ