Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Τη ζωή, τη δικαίωση, τη δύναμη, τις διεκδικείς! Δεν περιμένεις να στις δώσουν!”, της Δ. Κεχαγιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Δήμητρας Κεχαγιά, Δημάρχου Πεντέλης στο Χ-τύπο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου μπορεί να είναι μία ημέρα κατά την οποία πρέπει να μνημονεύεται και να τιμάται ο αγώνας για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, είναι όμως ταυτόχρονα και ημέρα να υπογραμμίζουμε ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται καθημερινά, απέναντι σε φυλετικές και απαξιωτικές συμπεριφορές που δυστυχώς υπάρχουν ακόμη.

Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν διαφέρει… Έχουν γίνει τεράστια βήματα στα θέματα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά και, είναι αλήθεια, ότι σήμερα στους ΟΤΑ, άξιοι και ικανοί συνάδελφοι, υπηρετούν το κοινό συμφέρον, δίνοντας την καθημερινή τους μάχη για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την επίλυση των προβλημάτων που τους δυσχεραίνουν.

Η συμμετοχή των γυναικών στην αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει ως προς το παρελθόν κι αυτό διότι αρχικά θεσμοθετήθηκε το 2011 με την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, δευτερευόντως όμως οι γυναίκες διεκδίκησαν και μπήκαν δυναμικά και αποτελεσματικά στον πολιτικό στίβο. Κι αυτό άλλαξε τα δεδομένα και μάλιστα προς το καλύτερο! Στο Δήμο Πεντέλης, έχουν εκλεγεί συνοδοιπόροι μου εξαιρετικές κυρίες, επιτυχημένες στο χώρο τους, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο τεράστιο έργο που υλοποιείται στην πόλη μας και οι οποίες χαίρουν της αναγνώρισης των συμπολιτών μας.

Στο πέρασμα του χρόνου, και με δεδομένη τη γαλούχηση της νέας γενιάς σε αρχές και αξίες διαφορετικές του παρελθόντος, η δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση της γυναίκας δημάρχου, αλλά και των αντιδημάρχων και συνεργατών της, γίνεται όλο και πιο διακριτή. Ο καθημερινός μας αγώνας να ανταπεξέλθουμε στις προσωπικές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, ειδικά όπως αυτές διαμορφώνονται με την απασχόλησή μας στον αυτοδιοικητικό στίβο, φαίνεται τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και να συναντά το σεβασμό του κόσμου.

Η σημερινή ημέρα είναι, λοιπόν, μια ακόμη ευκαιρία να τονίσουμε την αξία της ισότητας και των ίσων ευκαιριών με βάση την αξία κάθε ατόμου και όχι του φύλου του. Η σημερινή ημέρα είναι επίσης μία ακόμη ευκαιρία να υπογραμμίσουμε ότι τη ζωή, τη δικαίωση, τη δύναμη, τις διεκδικείς! Δεν περιμένεις να στα χαρίσουν! Είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ