Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

CIVINET Mobility Academy 2023: Καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα κινητικότητας της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ακαδημία Κινητικότητας του Civinet Greece-Cyprus για το έτος 2023 ξεκίνησε δια ζώσης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με ένα Εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις -και με την ευγενική χορηγία- του ΤΕΕ ΤΚΜ.

Έξι Ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στο Εργαστήριο, με βασικό ομιλητή τον Jim Walker, ιδρυτή και επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού για το περπάτημα Walk21.

Μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, η Ακαδημία Κινητικότητας στοχεύει στον προσδιορισμό καινοτόμων λύσεων, που ανταποκρίνονται στα προβλήματα κινητικότητας του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη μελετητική τους ωρίμανση.

Εκεί, ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανέπτυξε τη στρατηγική του για ποιότητα ζωής σε μια προσβάσιμη πράσινη πόλη και την προτεραιότητα που έχει θέσει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Νέας Σμύρνης προωθεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας και μικροκινητικότητας, όπως η δημόσια και δημοτική συγκοινωνία, το περπάτημα, το ποδήλατο, τα καθαρά / πράσινα οχήματα, οι συνδυασμένες μεταφορές, οι συλλογικές ή και κοινόχρηστες μεταφορές.

“Οι δράσεις που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας, αφορούν την πεζοδρόμηση σημαντικού μέρους του οδικού του δικτύου, την ανάπλαση των πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων με ψυχρά υλικά και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, αλλά και οδεύσεων τυφλών και ραμπών αναπήρων καθώς και την ανάπλαση χώρων πρασίνου.” αναφέρει ο Δήμος.

Έχει μάλιστα εκπονήσει Σχέδια Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, τα οποία και έχουν ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη σύνταξη του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σχετικά με τη συγκοινωνία, μεταφορά και στάθμευση, ο Δήμος διαθέτει υπόγειο γκαράζ κάτω από την Πλατεία Καρύλου, η οποία έχει αναπλαστεί πρόσφατα. Διαθέτει, επίσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Οδυσσέας Νασιμπιάν, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, ενώ θα δημοπρατηθεί η αγορά άλλων επτά ηλεκτρικών οχημάτων και προγραμματίζεται η απόκτηση Έξυπνων Συστημάτων Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Διασφάλισης Προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα και Προγράμματα, ώστε, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και την απόκτηση χρηματοδότησης, να εκπονήσει τη μελέτη και να ολοκληρώσει την υλοποίηση καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων για όλα τα προβλήματα της πόλης μας.

 

Πηγή: athnews.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ