Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνάντηση Πατούλη – Κεχαγιά για τη φερόμενη μεταφορά μεταναστών στο Α. Φλέμινγκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μεταναστευτικό ζήτημα και ειδικότερα το θέμα της φερόμενης μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στην Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

Κατά τη συζήτηση η Δήμαρχος Πεντέλης διατύπωσε στον Περιφερειάρχη τις ενστάσεις της για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χώρο που δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση, με δεδομένο ότι είναι θεσμοθετημένος ως δομή υγείας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι συμμερίζεται την αγωνία και τους προβληματισμούς της κας Κεχαγιά και πρόσθεσε ότι για τόσο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και είναι εθνικού χαρακτήρα, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, πρέπει να είναι αποτέλεσμα σύνθεσης απόψεων, ενώ σημείωσε  ότι επιβάλλεται να έχει προηγηθεί ενημέρωση αλλά και διαβούλευση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε αυτό το πλαίσιο επικαλούμενος την ιδιότητα του τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και ως Περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε πως η Αυτοδιοίκηση δεν θα δεχθεί αιφνιδιασμούς και προδικασμένες αποφάσεις και πρόσθεσε πως θα περιμένει τη σχετική ενημέρωση για το θέμα, από τους αρμοδίους.

Παράλληλα  τόνισε πως ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί δομή υγείας και προορίζεται για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και διατύπωσε την άποψη πως υπάρχουν πιο ενδεδειγμένοι χώροι για τη φιλοξενία μεταναστών. «Η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ωστόσο προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και άλλα ζητήματα όπως η ανάγκη να γίνουν στο Δήμο Πεντέλης έργα υποδομής με αναπτυξιακό πρόσημο, με έμφαση στην ανάδειξη του Πεντελικού προς όφελος και της τουριστικής προβολής της περιοχής.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης για την επόμενη περίοδο είναι η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. «Θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για οριζόντιες δράσεις  υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ