Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Χ-τύπος στα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον «Χτύπο»: «Η καλύτερη επένδυση είναι να επενδύουμε τις δυνατότητες που έχουμε στην καλλιέργεια των παιδιών μας»

Με μεγάλη προσέλευση ιερέων της Μητρόπολης, πολιτικών, κοινού και ΜΜΕ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το πρωί της Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, επί της οδού Πρασίνου Λόφου & Μάρκου Μπότσαρη, έγινε ένα νέο ξεκίνημα για την εκπαίδευση στην προσχολική αγωγή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και της Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, εγκαινιάστηκε ο Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου», ένα έργο που αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Νίκος Μπάμπαλος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαίδου και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέφειας – Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κος Γιώργος Παπαδημητρίου και επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, Γιάννης Φίλανδρος από την ΑΚΕΠ – Συνεργασία.

Νίκη Κεραμέως: «Είμαστε όλοι ευγνώμονες στη Μητρόπολη»
Μετά τον αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, και φυσικά τις ευχαριστίες που απηύθηνε στους παρευρισκόμενους και σε όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του έργου αυτού, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως απήθυνε τον δικό της χαιρετισμό δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά να είμαι εδώ σήμερα, και να εκπροσωπώ την κυβέρνηση στα εγκαίνια αυτού του πραγματικά εξαιρετικού έργου, σε αυτή την πολύ χαρμόσυνη μέρα. Η Μητρόπολη έχει συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό το έργο και της είμαστε όλοι ευγνώμονες, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στο να έχουμε σήμερα ένα τέτοιο πρότυπο παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο.»

Τη σκυτάλη πήρε φυσικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, τόνισε την αξία της εκπαίδευσης και ιδιατέρως στην προσχολική ηλικία, και πόσο σημαντικό είναι να γίνονται έργα για αυτή, υπενθυμίζοντας πόσα σχολεία έχουν έλλειψη εγκαταστάσεων συγκριτικά με τον αριθμό των παιδιών. Ο ίδιος δήλωσε στον «Χτύπο»: «Εγκαινιάσαμε σήμερα έναν παιδικό σταθμό. Είναι η μικρή βαθμίδα εκπαίδευσης. Όσοι έχουμε κάνει εκπαιδευτικοί, κι εγω ήμουν εκπαιδευτικός, ξέρουμε ότι η καλύτερη επένδυση είναι να επενδύουμε τις δυνατότητες που έχουμε στην καλλιέργεια των παιδιών μας»

Τέλος, τα εγκαίνια έκλεισαν με είσοδο και ξενάγηση στο εσωτερικό του Παιδικού Σταθμού και κέρασμα για τους παρευρισκόμενους στον εξωτερικό χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ