Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Σειρά παρεμβάσεων από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πεντέλης Άγγελο Παλαιοδήμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος και η παράταξη Πεντέλη 2020 έκαναν σειρά παρεμβάσεων για θέματα της πόλης και όχι μόνο.

Τα δελτία τύπου έχουν ως εξής:

Πρόωροι και προεκλογικοί οι πανηγυρισμοί για το δάσος Παπαδημητρίου

 

 

Η ακρωτηριασμένη διοίκηση της κ. Κεχαγιά μετά το φιάσκο του προεκλογικού φυλλαδίου “Απολογισμός Έργου που κανείς δεν έχει δει”, συνεχίζει να παραπληροφορεί ότι δήθεν έλυσε το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης ανακοινώνοντας διθυραμβικά ότι διέσωσε το δάσος Παπαδημητρίου επειδή ως δημοτική αρχή παραστάθηκε στη δίκη για το προσδιορισμό οριστικής τιμής της απαλλοτρίωσης. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική αφού:

  • Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δασικό χαρακτήρα της έκτασης δεδομένου ότι αυτός προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα της 11/06/2007 (ΦΕΚ 290/Α.Α.Π/06-07-2007) το οποίο ήταν το αποτέλεσμα ενός δωδεκαετούς (από το 1995) αγώνα όλων ανεξαιρέτως των διοικήσεων του τότε Δήμου Μελισσίων και του Μελισσιώτικου λαού.
  • Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί κατ΄ επανάληψη να οριστεί τιμή μονάδος αποζημίωσης για τις απαλλοτριούμενες δασικές εκτάσεις στο πρώην νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Οι παραπάνω αιτήσεις δεν είχαν τύχη, αφού με τα ισχύοντα τότε, προϋπόθεση του παραδεκτού της αίτησης ήταν η ύπαρξη και προσκόμιση στο Δικαστήριο, πράξης αναλογισμού αποζημιώσεων.
  • Το ότι η υπόθεση απαλλοτρίωσης της έκτασης του Δάσους Παπαδημητρίου από το Δήμο Πεντέλης παρέμεινε ζωντανή επί 10 χρόνια (2011-2019) είναι αποτέλεσμα των 15 και πλέον κερδισμένων δικαστικών αποφάσεων που προήλθαν από την αγαστή συνεργασία του δικηγόρου Αθ. Τσιούμα και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Πεντέλης κ. Γ. Ξανθάκου επί δημαρχίας του Δ. Στεργίου – Καψάλη. Σημειωτέον ότι η κ. Κεχαγιά ως μέλος της οικονομικής επιτροπής (2014-2019) πάντοτε καταψήφιζε ή δήλωνε παρούσα στις σχετικές εισηγήσεις ανάθεσης των υποθέσεων.
  • Με την τροποποίηση του σχετικού νόμου και συγκεκριμένα με τη διάταξη του άρθρου 21, παρ. 9, του Ν. 4819/2021 (ΦΕΚ 129/Α/23.7.2021), πλέον δεν απαιτείται η σύνταξη πράξης αναλογισμού για την εφαρμογή των σχεδίων πόλης στις χαρακτηριζόμενες ως «κοινόχρηστοι χώροι – άλση» εκτάσεις, αφού άλλωστε κατά την ίδια διάταξη, υπόχρεος της καταβολής των αποζημιώσεων είναι ο οικείος Δήμος. Φυσικά η συγκεκριμένη διάταξη αφορούσε αντίστοιχες περιπτώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο την περίπτωση του Δάσους Παπαδημητρίου.
  • Με την αξιοποίηση της παραπάνω διάταξης η δημοτική αρχή είχε να επιλέξει ανάμεσα στον προσδιορισμό ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ή ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ τιμής μονάδος για τη απαλλοτρίωση του χώρου. Με την Απόφαση Δημάρχου 28/17-01-2023 (ΑΔΑ: Ψ2Δ1ΩΞ3-Σ9Ψ) ανατέθηκε σε δικηγόρο η κατάθεση αίτησης στο Εφετείο Αθηνών για τον απευθείας προσδιορισμό της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ αποζημίωσης για τις απαλλοτριούμενες δασικές εκτάσεις στο πρώην νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Υπόψιν ότι η επιλογή του προσδιορισμού της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ τιμής μονάδος επιδέχεται έφεσης (δηλαδή περαιτέρω δικαστική διαπραγμάτευση στην περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου είναι τέτοια που το ποσό της αποζημίωσης θα είναι υπέρογκο για Δήμο). Αντιστρόφως η απόφαση προσδιορισμού ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ τιμής μονάδος είναι τελεσίδικη (δεν επιδέχεται δηλαδή νέας διαπραγμάτευσης)!
  • Η απόφαση του δικαστηρίου για τον προσδιορισμό της οριστικής τιμής της απαλλοτρίωσης αναμένεται μετά από αρκετούς μήνες. Μέχρι τότε οι όποιοι πρόωροι πανηγυρισμοί είναι μόνο για προεκλογική εκμετάλλευση. Ευελπιστούμε ότι η απόφαση προσδιορισμού οριστικής τιμής μονάδος θα είναι συμφέρουσα για το Δήμο. Δεν θέλουμε ούτε καν να φανταστούμε την αντίθετη περίπτωση αφού η σχετική απόφαση δεν θα μπορεί να ανατραπεί και θα βάλει σε περιπέτειες τον ήδη οικονομικά επιβαρυμένο Δήμο μας!
  • Μετά την εκδίκαση της οριστικής τιμής μονάδος, θα ακολουθήσει δικαστήριο για την αναγνώριση των δικαιούχων της αποζημίωσης. Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται από την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 255/2012 (ΑΔΑ: Β43ΛΩΞ3-ΒΩΠ) σύμφωνα με την οποία κατά την διαδικασία αναγνώρισης δικαιούχου ο Δήµος Πεντέλης θα προσβάλει το ιδιοκτησιακό δικαίωµα των φεροµένων ιδιοκτητών διεκδικώντας οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό δικαίωµα του ανήκει. Για το παραπάνω δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα στη διθυραμβική δήλωση της κ. Κεχαγιά.

 

Συγκρότηση 17μελούς Επιτροπής Επικοινωνίας και Συντονισμού Δράσεων

Την Πέμπτη 30/03/2023, στην κλειστή σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για ΟΛΟΥΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πεντέλης έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του επικεφαλής Άγγελου Παλαιοδήμου για τη συγκρότηση Επιτροπής Επικοινωνίας και Συντονισμού Δράσεων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

 

Η Επιτροπή Επικοινωνίας και Συντονισμού Δράσεων θα αποτελεί τον οργανωτικό και εκτελεστικό βραχίονα κάθε είδους δράσεων και παρεμβάσεων του συνδυασμού, για την προσεχή περίοδο και μέχρι τις εκλογές. Το συλλογικό όργανο λειτουργώντας είτε σε ολομέλεια, είτε σε υποεπιτροπές, θα συντονίζει δραστηριότητες αναφορικά με ζητήματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος και θα υλοποιεί “Πράσινες, Έξυπνες και Δημοκρατικές” ενέργειες προτείνοντας και προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό το όραμα του συνδυασμού για το Δήμο Πεντέλης της επόμενης πενταετίας.
Για την επίτευξη του στόχου της η ομάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες και έμπειρους επαγγελματίες που θα συμμετέχουν στο συλλογικό όργανο και στις δράσεις του εθελοντικά.
Μέλη της επιτροπής
1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ: Χημικός – Απόφοιτος Ε.Σ.Δ.Δ.Α. – Υπάλληλος ΥΠΕΝ
2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ: Φιλόλογος-Γλωσσολόγος, απόφοιτος του Ε.Κ.Π.Α.
3. ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΕΜΠ), Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group – Πρώην Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων του Ομίλου εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
4. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Διευθυντης πωλήσεων – Απόφοιτος της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών
5. ΔΕΣΥΠΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Πτυχιούχος του τμήματος “Διαχείρισης Αγροτικού Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Προπονητής τένις
6. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ: Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
7. ΖΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Ηλεκτρονικός – Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών
8. ΙΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Creative Director Itsios Print – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου
9. ΚΟΚΚΑΣ ΑΡΗΣ: Κοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου
10. ΚΡΙΤΖΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ιδιωτικός Υπάλληλος – Οδηγός
11. ΛΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Διακεκριμένος ασφαλιστικός σύμβουλος
12. ΜΥΛΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ: Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας
13. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.
14. ΣΑΤΟΛΙΑ ΜΑΧΗ: Ιδιωτικός Υπάλληλος
15. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΙΡΗ: Καθηγήτρια Αγγλικών
16. ΤΣΙΚΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ: Μουσικός – Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
17. ΤΣΙΣΚΟΜΙΧΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Μαθηματικός – Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πάτρας

Η Κεντρική Επιτροπή, το ανώτατο δημοκρατικό όργανο της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για ΟΛΟΥΣ, αποτελείται πλέον από 38 (τριανταοκτώ) μέλη. Πιο συγκεκριμένα από:
● τα 6 μέλη της Δημοτικής Ομάδας
● τα 15 μέλη της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού
● τα 17 μέλη της Επιτροπής Επικοινωνίας και και Συντονισμού Δράσεων

Η δημοτική μας παράταξη συνεχίζει να κάνει πράξη τη δέσμευση της για ανανέωση του αυτοδιοικητικού δυναμικού της πόλης μας, με νέα πρόσωπα, ικανούς και ενεργούς δημότες, οι οποίοι έχουν διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και αποδέχονται τις βασικές μας αρχές για μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ αυτοδιοίκηση. Η διαρκής προσέλευση και σύμπλευση νέων συμπολιτών μάς δίνει ακόμα μεγαλύτερη πίστη για την υλοποίηση του οράματος με στόχο μία ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για ΟΛΟΥΣ! Απέναντι σε κομματικούς συνδυασμούς και ανομοιογενείς ευκαιριακές συμπράξεις τοπικών “παραγόντων”, η δημοτική μας παράταξη με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο προσκαλεί και δεσμεύεται να ενώσει τις σύγχρονες, υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου Πεντέλης, με σκοπό να ανατρέψουν αναχρονιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Με μοναδικούς πρωταγωνιστές τους δημότες θα εργαστούμε σθεναρά σε πνεύμα συνεργασίας και συμπερίληψης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων: Ο τρόπος που συμπεριφορόμαστε στα ζώα αναδεικνύει την παιδεία και το πολιτισμό μας

Η παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου) είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστούμε τι πάει λάθος σε αυτή την χώρα και σε αυτόν τον τομέα. Πως γίνεται τα ζώα συντροφιάς να αντιμετωπίζονται σαν “προσκαιρο παιχνίδι” και να καταλήγουν αδέσποτα στο δρόμο; Γιατι το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων να είναι όλο και συχνότερα βασικό θέμα στις ειδήσεις; Τι είναι αυτό που κάνει τον Έλληνα να μην λειτουργεί ως Ευρωπαίος απέναντι σε αυτά “τα πλάσματα που ποτέ δεν διώχθηκαν από το Παράδεισο” (όπως λέει και ο Κούντερα);
Τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί πολλά χρήματα από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την ευζωϊα και την προστασία των αδέσποτων ζώων. ¨Εχουν υλοποιηθεί πάρα πολλές αποσπασματικές πολιτικές που επαφίονται στις διαθέσεις της εκάστοτε κυβερνητικής, περιφερειακής και δημοτικής αρχής χωρίς να έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι ο τρόπος που συμπεριφορόμαστε στα ζώα αναδεικνύει την παιδεία και το πολιτισμό μας. Είναι λοιπόν άλλο ένα ζήτημα που εξαρτάται από την παιδεία μας και εκεί είναι που πρέπει να δώσουμε βάση. Η φιλοζωϊα θα κατακτηθεί από την εκπαίδευση τόσο από τη σχολική (εντάσσοντας την ακόμα και μέσα στα σχολικά αναλυτικά προγράμματα) όσο και από τη δια βίου (για τους μεγαλύτερους σε ηλικία).
Προς αυτή την κατεύθυνση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους εμπλεκομενους φορείς (σχολεία, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους κτλ) έχουν να δώσουν πολλά στην εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών μέσα από δράσεις για την εξάλειψη των φαινομένων της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και της κακοποίησης τους. Και αυτό αποτελεί προτεραιότητα αλλά και προγραμματική μας δέσμευση ως επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης που οραματίζεται μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για όλους. Μιας Δημοτικής Αρχής που θα αποτελεί θεσμικό πυλώνα κοινωνικής ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης και θα είναι ανοιχτή σε διάλογο, σχόλια και προτάσεις για αυτά τα σημαντικά θέματα.

 

 

Πεντελικό ώρα μηδέν! Βουνό ή πάρκο πολλαπλών χρήσεων;

Με διαδικασίες fast track, η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης, σε αγαστή συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, χωρίς καμία θεσμικά απαιτούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης και τους δημότες, σχεδιάζει τη μετάλλαξη του Πεντελικού Όρους από βουνό σε ψυχαγωγικό πάρκο. Με βάση ένα σχέδιο (με τον μεγαλόσχημο τίτλο “masterplan”) που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με αρκετές παρατηρήσεις (ΑΔΑ:9ΡΨΡ4653Π4-ΤΧΦ), η κ.Κεχαγιά, ακολουθώντας άνωθεν εντολές, επιχειρεί να υλοποιήσει μια βιομηχανία αποσπασματικών “μελετών”, που θέτουν σε κίνδυνο τη φυσιογνωμία του πολύπαθου βουνού μας.
Ο σκόπελος της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των τριών συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και των όμορων Δήμων επιχειρήθηκε να ξεπεραστεί με μέθοδο παράκαμψης -by-pass-, μέσω του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π της 13ης Μαρτίου 2023, επιχειρήθηκε να ψηφιστεί μια προγραμματική σύμβαση 30 μελετών, ύψους 1.605.800,00€, εκ των οποίων οι 26 (ύψους 1.047.000,00€) εμφάνιζαν ως φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πεντέλης! Σε αυτή την προγραμματική σύμβαση, ο Δήμος Πεντέλης ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ως αντισυμβαλλόμενος!! Με άλλα λόγια, επιχειρήθηκε παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, αφού ήταν σίγουρο πως μια τέτοια προγραμματική σύμβαση δεν θα είχε καμία τύχη σε συνεδρίαση του εν λόγω σώματος. Ευτυχώς, η άμεση ενημέρωση των μελών του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π. και η δια ζώσης προσωπικές παρεμβάσεις τόσο του επικεφαλής της παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 Άγγελου Παλαιοδήμου, όσο και άλλων ενεργών πολιτών οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης του θέματος.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της 24ης Μαρτίου 2023 για τη σχετική ενημέρωση επί του θέματος, οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Κεχαγιά εμφανίστηκε ως εντολοδόχος πολιτικών επιλογών που πραγματοποιήθηκαν σε υπερτοπικά κέντρα διοίκησης, χωρίς προηγουμένως να έχουν αξιολογηθεί οι τοπικές ανάγκες και χωρίς η ίδια να έχει προηγουμένως ενημερώσει ούτε καν τα εναπομείναντα μέλη της διαλυμένης παράταξής της για το θέμα, όπως άλλωστε φάνηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η Πρόκειται για πολιτικές επιλογές:
● που προωθούν αποσπασματικές μελέτες (οι περισσότερες στα ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ!!) για την κατασκευή διάσπαρτων έργων, στη λογική της υπερχείλισης του Πεντελικού όρους με περιοχές αστικών χρήσεων, στα πρότυπα μητροπολιτικού πάρκου
● που αντιστρατεύονται την αποκατάσταση και διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, αφού δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για αποκατάσταση του τοπίου σε κατάσταση προ της περιόδου των εξορύξεων, καθώς και καμιά διαβεβαίωση για προσπάθεια επαναφοράς της χλωρίδας και πανίδας σε επίπεδο προ των πυρκαγιών.

Για την δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Πεντελικού Όρους ως χώρου φυσικού κάλλους, προηγείται της όποιας “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ” (στην πραγματικότητα ‘αστικής επέκτασης’) η οποία θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στο πολύπαθο βουνό. Για εμάς, προαπαιτούμενα του οποιουδήποτε σχεδιασμού ανάδειξης είναι:
1. η απαρέγκλιτη εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων α) Προστασίας του Πεντελικού Όρους (ΦΕΚ 755/Δ/1988) και β) Προστασίας της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου (ΦΕΚ 659/Δ/1995)
2. η εκπόνηση Ειδικού Τοπικού Χωρικού (Πολεοδομικού) Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.), το οποίο θα σέβεται τη φύση του ορεινού όγκου του Πεντελικού, θα αποκλείει οποιοδήποτε σφετερισμό του δημόσιου ιδιοκτησιακού καθεστώτος και θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από δεόντως αιτιολογημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), κάτι το οποίο επισημαίνεται και από τη σχετική έγκριση του δήθεν “masterplan” από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΑΔΑ:9ΡΨΡ4653Π4-ΤΧΦ).

Με τις παραπάνω δεσμεύσεις, η παράταξή μας απέρριψε συλλήβδην τα σχέδια παραμόρφωσης του φυσικού τοπίου της περιοχής μας και ψήφισε υπέρ της τροποποίησης του masterplan, το οποίο θα επανέλθει προς λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τι ακριβώς θέλουμε να γίνει στο πολύπαθο βουνό μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων ή απομακρυσμένων υπερτοπικών κέντρων διοίκησης, που εξυπηρετούνται από τη Δήμαρχο Πεντέλης με στόχο τη μετατροπή του σε πάρκο πολλαπλών χρήσεων, αλλά προϊόν δημόσιας δημοκρατικής διαβούλευσης τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που συνορεύουν με αυτό όσο και με τους δημότες τους. Περαιτέρω δε κάθε απόφαση για το βουνό μας θα πρέπει να διασφαλίζει πρωτευόντως τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και προσανατολισμό του, ώστε να εξακολουθήσει να αποτελεί ένα υγιές φυσικό οικοσύστημα για όλους μας σήμερα και στο μέλλον.

Υ.Γ.: Οι “καλές προθέσεις” της κ. Κεχαγιά δεν μας πείθουν, όπως δεν μας έπεισαν ούτε στην περίπτωση της δημιουργίας και της παράνομης αδειοδότησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), εντός μιας περιοχής που προστατεύεται και από τα δυο Προεδρικά Διατάγματα. Άλλωστε, “ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις”.

 

Αναπάντητα ερωτήματα για σημαντικές συμβάσεις που ανατέθηκαν επί της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Αναπάντητες έμειναν οι ερωτήσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ και Υποψηφίου Δημάρχου Πεντέλης κ. Άγγελου Παλαιοδήμου στη συνεδρίαση του ΔΣ Πεντέλης στις 24/03/2023, για σημαντικές συμβάσεις μελετών που ανατέθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (Σεπτέμβριος 2019 – Μάιος 2021). Οι συγκεκριμένες μελέτες αφορούσαν α) την ασφάλεια όλων των δημοτικών κτιρίων (σχολεία κτλ) β) τη σχεδίαση ποδηλατόδρομου στα Μελίσσια γ) τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου δ) τη διαχειριστική μελέτη στο άλσος Θάλωσι – Γηπέδου – Προφήτη Ηλία (Νέα Πεντέλη), στο άλσος Τσαγκάρη (Μελίσσια), και στα αλσύλλια του Αγ. Σύλλα (Νέα Πεντέλη)

Ακολουθούν αναλυτικά οι ερωτήσεις:
Ερώτηση 1η
Επί αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Παλαιοδήμου υπογράφηκε η 7611/23-04-2021 σύμβαση για την παροχή επιστημονικής υπηρεσίας με τίτλο «ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4495/17, ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ», ποσού 69.937,87€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. για όλα τα κτίρια του Δήμου Πεντέλης;
Ερωτάται η δημοτική αρχή: ‘Εχει παραδοθεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης; Αν ναι, ποια ήταν τα αποτελέσματα; Ποια κτίρια χρειάζονται περαιτέρω μελέτες στατικής επάρκειας; Έχει ξεκινήσει η ανάθεση τους;

Ερώτηση 2η
Επί αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Παλαιοδήμου υπογράφηκε η 26701/31-12-2019 σύμβαση “ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ” ποσού 24.180,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.24%.
Ερωτάται η δημοτική αρχή: Έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο η συγκεκριμένη υπηρεσία; Έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη κατασκευής ποδηλατόδρομου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης; Ποιες είναι οι δυο διαδρομές του, αφού σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι διαδρομές είναι μονής κατεύθυνσης; Από που ξεκινάει και που καταλήγει; Έχει ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη μελέτη στα έργα που εξαγγέλετε;

Ερώτηση 3η
Επί αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Παλαιοδήμου υπογράφηκε η 5769/26-03-2021 σύμβαση για τη “Μελέτη Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Δήμο Πεντέλης” ποσού 71.303,86€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
Ερωτάται η δημοτική αρχή: Έχει παραδοθεί η συγκεκριμένη μελέτη; ΑΝ ΝΑΙ, πότε θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο; ΑΝ ΟΧΙ γιατί δεν έχει γίνει μετά από δύο χρόνια;

Ερώτηση 4η
Επί αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Παλαιοδήμου υπογράφηκε η 23039/30-12-2020 σύμβαση της μελέτης «Σύνταξη Διαχειριστικής Μελέτης και Τεχνικών Εκθέσεων Εργασιών για το α. Άλσος Γυμναστηρίου- Προφ. Ηλία στη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης β. Πάρκο Τσαγκάρη στη Δ.Κ. Μελισσίων γ. Αλσύλλια Αγ. Σίλα στη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης» ποσού 24.670,79 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
Ερωτάται η δημοτική αρχή: Έχει παραδοθεί η συγκεκριμένη μελέτη; ΑΝ ΝΑΙ, πότε θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο; ΑΝ ΟΧΙ γιατί δεν έχει γίνει μετά από δύο και πλέον χρόνια;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ