Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Για περπάτημα στα Βόρεια Προάστια: Οάσεις πρασίνου που αξίζει να επισκεφτείτε

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πάσχα έφτασε και για όσους έμειναν στην Αθήνα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για περπάτημα στα άλση και τους χώρους πρασίνου που διαθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, το xtypos.gr σας θυμίζει τα πιο όμορφα άλση που βρίσκονται εντός και στα πέριξ των Βορείων Προαστίων προκειμένου να κάνετε τη βόλτα σας και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους σας.

 

Στο Κτήμα Φιξ

 

Το Κτήμα Φιξ άνοιξε τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες ως το μεγαλύτερο πάρκο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων κατοίκων της πόλης. Πλέον το Κτήμα Φιξ θα είναι για τον πρώτο καιρό ανοικτό για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 16.00, με στόχο προς το καλοκαίρι το ωράριο να διευρυνθεί και σε ημέρες και σε ώρες.

 

 

Στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη της Αθήνας. Απλώνεται σε 420 στρέμματα και δεν αποτελεί υπόλειμμα παλιότερου φυσικού τοπίου. Η ύπαρξη πλούσιας βλάστησης, η παρουσία της λίμνης και ο χαμηλός συντελεστής δόμησης της περιοχής, έχουν μετατρέψει το Άλσος σε σημαντικό περιβαλλοντικό σημείο, ενώ κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα του ανεμόμυλου μόλις τον ανακαλύψει μέσα στο καταπράσινο τοπίο.

 

Στο Άλσος Βεΐκου

Το Άλσος Βεΐκου/Πευκοδάσος της Ομορφοκκλησιάς, το οποίο έχει έκταση 256 στρέμματα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους πρασίνου της Αθήνας. Σε αυτό συναντά κανείς μία τεράστια έκταση πρασίνου και μονοπάτια για περιπάτους.

 

Στο Δάσος Συγγρού

Μία όμορφη διαδρομή μέσα στο Δασόκτημα, ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο. Το Κτήμα Συγγρού, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Κάνετε τον επόμενο περίπατο στο Δάσος Συγγρού και όσο πιο βαθιά περιηγηθείτε στα μονοπάτια του, τόσο πιο έντονα θα νιώσετε την ισχυρή και ανέγγιχτη από ανθρώπινες παρεμβάσεις, παρουσία της φύσης.

 

Στο Άλσος Κεφαλαρίου

Διασχίζοντας τον περίφημο πεζόδρομο από το κέντρο της Κηφισιάς μέχρι το Κεφαλάρι, η διαδρομή θα σας “βγάλει” στο Άλσος Κεφαλαρίου. Έναν μικρό, όμως… θαυματουργό πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος αποτελεί την ιδανική λύση για τη βόλτα σας δεδομένου ότι δεν μαζεύει τόσο κόσμο όσο το Άλσος και οι δρόμοι της Κηφισιάς.

 

Στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Συγκριτικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της περιοχής του Χαλανδρίου είναι η Ρεματιά, που αρχίζει από τις νοτιοδυτικές πλαγιές του όρους Πεντέλη. Ένα χαλαρωτικό τοπίο με το ρέμα να διασχίζει την περιοχή του Χαλανδρίου και τμήμα του Αμαρουσίου. Στο ύψος της οδού Σολωμού, στο Χαλάνδρι, αποκόπτεται από την οικιστική δόμηση και εισέρχεται σε σκεπαστό αγωγό, ο οποίος εκβάλει στον Ποδονίφτη και στη συνέχεια στον Κηφισό ποταμό.

 

Στο Πάρκο Τρίτση

Ένας ακόμη δημοφιλής προορισμός μέσα στην Αθήνα. Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου σε μεγάλη αναλογία εντός του Πάρκου, τόσο με τη μορφή έξι τεχνητών λιμνών, όσο και τεχνητού καναλιού που τις συνδέει, που εξασφαλίζει την αδιάκοπη ροή του νερού μεταξύ των λιμνών και την ανακύκλωσή του, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Πάρκου, το καθιστούν έναν μοναδικό τόπο φυσικού κάλλους, ενταγμένο στον οικιστικό ιστό.

 

Στο Λόφο Δηλαβέρη

To Κτήμα Δηλαβέρη κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από τη Μεταμόρφωση, αλλά και από όλη την Αθήνα, ενώ στην περίοδο της καραντίνας είναι στην κορυφή της λίστας των επιλογών για περίπατο. Βρίσκεται σε ένα λόφο στο Δήμο Μεταμόρφωσης, ο οποίος προσφέρει μαγική θέα δείχνοντας όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας από ψηλά.

 

Στην Πεντέλη

Εάν είστε λάτρεις του βουνού αλλά φέτος δεν μπορέσατε να κάνετε κάποιο εξόρμηση, η Πεντέλη διαθέτει αυτό που ψάχνετε. Στην Πεντέλη υπάρχουν δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών που διατρέχουν όλο το βουνό. Όλοι οι μικρο δορυφόροι της Πεντέλης – η Μαυρηνόρα, το Δασοβούνι, το Αγριλίκι και η Σκάρπα σχηματίζουν ένα απαράμιλλο τοπίο, που δίνει την αίσθηση της επαφής με τη γη και την ιστορία.

 

Στο Τατόι

Το Τατόι είναι βόρειο προάστιο των Αθηνών και αναπτύσεται στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας. Η περιοχή εκτός από μεγάλη ιστορική αξία, καθώς εκεί γεννήθηκε ο Βασιλιάς Γεώργιος Β’, έχει και μεγάλη περιβαλλοντική καθώς αποτελεί την ιδανική διέξοδο για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που έχουν την δυνατότητα να περνούν τον χρόνο τους στη φύση.

 

Στο Ρέμα της Πύρνας

Το ρέμα της Πύρνας είναι ένας υπέροχος τόπος αναψυχής και φυσικού κάλλους. Διασχίζει την περιοχή της Λυκόβρυσης, Πεύκης, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης. Η παρουσία του νερού σε ένα αστικό οικισμό, αναδεικνύει την πόλη και γίνεται τουριστικός πόλος έλξης, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Στο Κηποθέατρο Παπάγου – Χολαργού

Το Μεγάλο Πάρκο (Κηποθέατρο), έκτασης 80 στρεμμάτων, περικλείεται από τις οδούς Πεντέλης, Κορυτσάς και τη Λεωφόρο Στρατάρχου Παπάγου και διαθέτει οκτώ κύριες εισόδους. Το φυσικό σκηνικό συντίθεται από περίπου 10.000 φυτά και συγκεκριμένα μια μεγάλη ποικιλία δέντρων, στα οποία κυριαρχούν τα κωνοφόρα, καθώς και πολλά είδη θάμνων καθιστώντας το ένα ειδυλλιακό τοπίο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ