Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Πεντελικό: Με επιτυχία η 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πολιτών, παιδιών, σχολείων, προσκόπων και εθελοντικών ομάδων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, την 1η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, που ξεκίνησε σήμερα, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν χιλιάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές και κουτσουπιές τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή. Τα 2.500 χιλιάδες και πλέον δέντρα φυτεύτηκαν σε λιγότερο από μία ώρα και το πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί, με την πολύτιμη βοήθεια του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης,  συνέχισε τη δράση αυτή σκαλίζοντας και φτιάχνοντας με μεγάλη προσοχή τους λάκκους που τοποθετήθηκαν τα δέντρα προκειμένου να μπορέσουν να ποτιστούν σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεραθούν.

 

Την δράση συντόνισαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ και Δημοτικό Σύμβουλο Κηφισιάς Δημήτρη Λιανό.

 

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 ξεκινά δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις περιβαλλοντικές δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, επιχειρηματίες και εταιρίες.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ