Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Πεντέλης τιμά το Μίκη Θεοδωράκη – Μετονομασία, επιγραφή και εκδηλώσεις στη μνήμη του συνθέτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σύνθεση των απόψεων που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο που πρέπει η πόλη  να τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη, προχώρησε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου και η τελική της εισήγηση έγινε αποδεκτή.

Έτσι ο Δήμος Πεντέλης, τιμώντας το μεγάλο Έλληνα Μουσικοσυνθέτη, που βρέθηκε στην πόλη μας, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Τσαγκάρη το 1962, θα προχωρήσει στα ακόλουθα:

Το Πολιτιστικό Κέντρο των Μελισσίων, θα ονομαστεί σε Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης. Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων μέχρι σήμερα δεν είχε όνομα, ενώ έχει σημασία να αναφερθεί ότι η μητέρα του Μίκη Θεοδωράκη, Ασπασία Πουλάκη, ήταν από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, ενώ οι γονείς του γνωρίστηκαν στη Μικρά Ασία.

Ο δασικός χώρος των 8 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και 25ης Μαρτίου, θα φέρει το όνομα του μουσικοσυνθέτη. Ο χώρος θα αναπλαστεί σύντομα με μελέτη που συντάσσει σήμερα η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος θα συνεργαστεί με το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, ώστε να τοποθετηθεί ειδική επιγραφή που να αναφέρει το γεγονός της νοσηλείας του μουσικοσυνθέτη στο νοσοκομείο.

Τέλος αποφασίσθηκε να θεσμοθετηθεί ένα διήμερο πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στο έργο του, το οποίο θα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Πεντέλης.

Η Δήμαρχος δήλωσε για το θέμα: «Η πόλη μας αποφάσισε να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους σε μια γόνιμη συζήτηση που κατέληξε σε σύνθεση των απόψεων που ακούστηκαν, σύνθεση που έλαβε υπόψη της και τη βούληση του συνθέτη, όπως μας μεταφέρθηκε από παλαιότερους συναδέλφους που είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν μαζί του.

Τιμή μας που πλέον το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας στα Μελίσσια, θα φέρει το όνομα το μεγαλύτερου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Τιμή μας επίσης που το νέο πάρκο που θα δημιουργήσουμε κοντά στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, Πτέρυγα Τσαγκάρη, θα φέρει το όνομά του. Στόχος μας το συντομότερο δυνατό να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις αυτές, ώστε το ισχυρό στίγμα της διαδρομής του μουσικοσυνθέτη και η σχέση του με την πόλη μας, να παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ