Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μελίσσια: Απομακρύνθηκε περίπτερο για τη διευκόλυνση μετακίνησης των πεζών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην απομάκρυνση περιπτέρου προχώρησε ο ο Δήμος Πεντέλης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του κέντρου της πόλης, την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πεζών. 

Το περίπτερο βρισκόταν επί της οδού Δημοκρατίας και Ηρώου και στο συγκεκριμένο σημείο το πλάτος του πεζοδρομίου ήταν μόλις 1,60μ. και δυσχέραινε την κίνηση των πεζών.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην εκ νέου μίσθωσή του και παρά την απώλεια κάποιων εσόδων για το Δήμο, κρίθηκε σκόπιμο να φύγει οριστικά το περίπτερο από το συγκεκριμένο σημείο. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η αποκατάσταση του πεζοδρομίου στο σημείο όπου βρισκόταν το περίπτερο.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε: «Προσπαθούμε συστηματικά να βελτιώσουμε την αισθητική της πόλης μας να την κάνουμε πιο λειτουργική για τους πεζούς, τους ηλικιωμένους, τις μητέρες. Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για αυτό, αλλά και εκείνους που στήριξαν την επιλογή μας».

Η Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα – Χάνου, δήλωσε σχετικά:

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες για την απομάκρυνση του περιπτέρου στην οδό Λ. Δημοκρατίας στα Μελίσσια και στο αμέσως χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση του πεζοδρομίου ώστε να αποδοθεί ο χώρος ελεύθερος για την κίνηση των συμπολιτών μας.

Στόχος μας είναι να προάγουμε τη βιώσιμη κινητικότητα στις κεντρικές οδούς ώστε να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη μας.

Ευχαριστώ τον προϊστάμενο του τμήματος Υποδομών, κ. Κ. Τσιμπρικίδη, για την ομαλή και ασφαλή εκτέλεση των εργασιών».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ