Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Μαγικά Χριστούγεννα πέρασαν μικροί και μεγάλοι στο Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μία σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων γιόρτασε ο Δήμος Πεντέλης τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Οι 16 συνολικά εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν έκαναν τη γιορτινή περίοδο ιδιαίτερα όμορφη και χαρούμενη και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, προσφέροντας πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με πολλά αισιόδοξα μηνύματα για υγεία αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των δημοτών.

Παράλληλα οι πλατείες και τα κεντρικά σημεία του Δήμου φόρεσαν τα γιορτινά τους.  Χριστουγεννιάτικα δέντρα με πολύχρωμα λαμπιόνια, άγγελοι, φάτνη, μπάλες, αστέρια, έδωσαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, ώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να λάμψει σε όλες τις γωνιές.

Το άναμμα του δέντρου στις 9 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια με τη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη σήμανε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 

 

 

 

Ακολούθησαν αρκετές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους που συνέβαλαν στην οικογενειακή ψυχαγωγία και την στήριξη της τοπικής αγοράς, καθώς συμμετείχε πλήθος κόσμου που ήρθε να ζήσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με κάλαντα μουσικές θεατρικές παραστάσεις παιχνίδια κεράσματα και δωράκια για τα παιδιά.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τα πνευματικά κέντρα των ναών με λογοτεχνικά αφιερώματα ανάδειξη της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και κουλτούρας καθώς και ανάδειξη της πνευματικότητας του ελληνικού πολιτισμού.

Οι μικροί φίλοι της πόλης διασκέδασαν στο Φουσκωτό Χριστουγεννιάτικο Χωριό και απόλαυσαν τις διαδρομές που έκαναν στο Τρενάκι των Χριστουγέννων.

Σημαντικό στοιχείο των φετινών εκδηλώσεων, ότι συνδυάστηκαν και με την παράδοση στους πολίτες δύο μεγάλων έργων για την πόλη και συγκεκριμένα την ανάπλαση του πευκοδάσους και την αναβάθμισης της αίθουσας στο Δημοτικό Κατάστημα της Πεντέλης.

 

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Φέτος πραγματοποιήσαμε αρκετές εκδηλώσεις, με στόχο να παραμείνουν οι συμπολίτες μας στην πόλη, στα εμπορικά της κέντρα και κοντά στα καταστήματα εστίασης. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και τελικά παρείχαμε στους συμπολίτες και στα παιδιά τους, καλές και χαρούμενες. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για αυτές τις όμορφες μέρες και εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία!».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αστικού Πρασίνου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Βλάσσης Σιώμος, από την πλευρά του τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε φέτος να αγκαλιάζονται από μικρούς και μεγάλους όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος μας. Η χαρά και το γέλιο στα πρόσωπα παιδιών και ενηλίκων κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μας γέμισαν ικανοποίηση και ελπίδα για τη Νέα Χρονιά. Θέλω να  ευχαριστήσω από καρδιάς το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, για τη χορηγία της συναυλίας του Γιώργου Τσαλίκη, στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, που έκανε αποδεκτό το αίτημα μας καθώς και την Cosmote που έκανε επίσης αποδεκτό το αίτημα μας για την εξ’ ολοκλήρου χορηγία της λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Τρένου».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη, Φωτεινή Μαρκαντώνη δήλωσε:

«Αυτά τα Χριστούγεννα στο Δήμο Πεντέλης δημιουργήσαμε έναν λαμπερό εορταστικό διάκοσμο φέρνοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες μας , διοργανώνοντας  πολλές εκδηλώσεις και παραστάσεις όπου συμμετείχε  πλήθος δημοτών μας μικρών και μεγάλων που μοιράστηκαν μαζί μας τη λάμψη και τη χαρά των γιορτών με κάλαντα, μουσικές, τραγούδια, παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές αφηγήσεις, συναυλίες, εργαστήρια, κεράσματα, λιχουδιές και πολλά δωράκια.

Ευχόμαστε το 2023 να είναι ένα έτος γεμάτο από το φως της χαράς ,της αγάπης ,της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ