Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η Δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά στον Χ-τύπο: “Η κατάσταση στο Δήμο μας ελέγχεται απόλυτα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Χ-τύπο μίλησε αποκλειστικά η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στο πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για την κατάσταση στο Δήμο μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας

“Η κατάσταση στο Δήμο μας ελέγχεται απόλυτα μετά την επιβολή των μέτρων,
γεγονός που αποδεικνύει την θετική τους επίδραση. Υπήρξαν κάποιοι στην αρχή που δε συμμορφώνονταν τώρα η κατάσταση είναι ομαλή. Κάναμε σειρά απολυμάνσεων σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους αθλητικούς χώρους και σε όλα τα Δημοτικά κτήρια που σφραγίστηκαν και ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Παράλληλα πραγματοποιήσαμε και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε συνεχή καθημερινή απολύμανση των ανοικτών δημοτικών καταστημάτων, πεζοδρομίων, στάσεις λεωφορείων κάδοι σκουπιδιών κ.α. H καθημερινή απολύμανση θα συνεχιστεί έως 31/7, ενώ τα δημοτικά κτήρια το βράδυ θα φυλάσσονται.”

Για την ανταπόκριση των δημοτών στα νέα δεδομένα

“Είναι ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση των Δημοτών, σε πολύ λίγο 40 ακόμη διαφορετικά πιστοποιητικά θα εκδίδονται ψηφιακά και δε θα χρειάζεται ο δημότης να προσέλθει στο Δήμο.”

Τέλος, σχετικά με το αν θα ληφθούν νέες πρωτοβουλίες για την διευκόλυνση των πολιτών και πιο συγκεκριμένα των ευπαθών ομάδων

“Λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε για να βοηθούμε τους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας βοηθούν ήδη μοιράζουν γεύματα σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη, ή ότι άλλο χρειάζονται και αδυνατούν μόνοι τους να το προμηθευτούν αφού μένουν σπίτι τους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ