Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επαναλειτουργεί από Δευτέρα η λεωφορειακή γραμμή εξυπηρέτησης φοιτητών του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης ανακοινώνει, ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, θα επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών και τη μεταφορά τους προς τα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει μία γραμμή με αφετηρία το Δήμο Πεντέλης και προορισμό την Πανεπιστημιούπολη (ΕΚΠΑ) και την Πολυτεχνειούπολη (ΕΜΠ) στην περιοχή Ζωγράφου.

Σημειώνεται ότι οι ώρες αναχώρησης και οι στάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, προς το παρόν παραμένουν ως έχουν.

Όσον αφορά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:

  •  Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα.
  • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και την αναγκαία χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.
  • Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.
  • Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών, με την εξαίρεση των οχημάτων της παρ. 5, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.
  • Οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ