Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δράσεις προστασίας από τον κορωνοϊό δρομολογεί ο Δήμος Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά και υπό την προεδρία της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής, Ιατρού, Ειδικής Παθολόγου Ελένης Πολίτη, πραγματοποίησε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πεντέλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η θέση σε λειτουργία συγκεκριμένων μέτρων για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των πολιτών του Δήμου για τις εποχιακές ιώσεις και τον κορoνοϊό, καθώς και η άμεση έκδοση συγκεκριμένων οδηγιών με ενημερωτικό περιεχόμενο προς τους πολίτες, τους μαθητές και τους εργαζόμενους στην πόλη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η δημιουργία σταθμών απολύμανσης στα σχολεία και στα δημοτικά κτήρια με Αντισηπτικό-απολυμαντικό διάλυμα με δοσομετρητή, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, κλειστούς κάδους με πεντάλ για την απόρριψη των χαρτιών (σύμφωνα με το
    πρωτόκολλο πρόληψης ιώσεων).
  • Η εμπεριστατωμένη καθαριότητα των σχολείων και των υπόλοιπων δημοσίων κτηρίων
  • Να είναι ο Δήμος σε ετοιμότητα για την διενέργεια μικροβιολογικών ψεκασμών στα δημοτικά κτήρια και σχολεία
  • Η σύγκλιση σύσκεψης με τους Διευθυντές Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
    Παιδικών Σταθμών για την παροχή οδηγιών προστασίας και πρόληψης.
  • Η ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου
  • Να υπάρξει επικοινωνία με τα φαρμακεία της πόλης ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα σε υλικά προφύλαξης και πρόληψης.

Μετά τη σύσκεψη η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με ψυχραιμία και συντονισμό προβαίνουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες ενημέρωσης των κατοίκων, των μαθητών και των εργαζομένων της πόλης μας, προκειμένου να προετοιμαστούν και να προφυλαχθούν από τον κορoνοϊό και άλλες εποχιακές ιώσεις. Συνιστούμε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδουμε τόσο εμείς ως Δήμος, όσο και αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τις
ιώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ