Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Η δημιουργία Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου συζητήθηκε στην Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θέμα της εξεύρεσης χώρου που θα φιλοξενηθεί το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Η συνάντηση έγινα παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χ. Καλούδη, του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκη, του Πρόεδρου του ΕΣΚΑΝ Π. Σκανδαλάκη, της Γενικής Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται, να αγωνίζονται αλλά και να φιλοξενούνται οι Έλληνες αθλητές με αναπηρία με γνώμονα όχι μόνο το σήμερα, αλλά κυρίως την επόμενη γενιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις ο χώρος ο οποίος προκρίνεται για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου ΑμεΑ είναι εκείνος στην περιοχή «Διάκου Μάντρες» στη Ραφήνα. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων και ενδείκνυται για τη δημιουργία του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, καθώς πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές. Στο χώρο μπορούν να αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, γήπεδα, πισίνα,
ποδηλατοδρόμος, ξενώνες, κ.α. Επιπλέον έχει εξασφαλιστεί ιδιωτική χορηγία μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μελέτες. Η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τόσο σε τεχνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο την ανέγερσή των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, Χ. Καλούδης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γ. Φουντουλάκης, έθεσαν ζήτημα ως προς την μετακίνηση των αθλητών στην περιοχή.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης,
επισήμαναν ότι είναι κατανοητές οι επιφυλάξεις της ΟΣΕΚΑ και της ΕΠΕ, ωστόσο, μέχρι την
ολοκλήρωση του έργου, εκτός από τις υπάρχουσες οδικές αρτηρίες, αναμένεται να έχει επεκταθεί μέχρι την περιοχή και η γραμμή του προαστιακού. Μάλιστα, επιπρόσθετα
αναφέρθηκε ότι μπορεί να διερευνηθεί και η δυνατότητα εξασφάλισης κατάλληλα διαμορφωμένων οχημάτων «mini bus» με τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι
μετακινήσεις. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι το σημείο αυτό διαθέτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες θα επιτρέψουν την άμεση ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να μπορέσει να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για ΑμεΑ. Μάλιστα προτάθηκε από τον υφυπουργό, τα υπηρεσιακά στελέχη να κληθούν στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να τους ενημερώσουν για το έργο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ