Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πειραιάς: Τα νεότερα στοιχεία για την 5χρονη που παρ’ ολίγον να πνιγεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καλύτερη κατάσταση είναι το 5χρονο κοριτσάκι, που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λιμάνι του Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις τους και η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το 5χρονο κοριτσάκι, είναι πλέον σε καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύεται στην εντατική αλλά χωρίς οξυγόνο.

Επιπλέον, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για Ρομά και όπως είναι ήδη γνωστό η μητέρα του έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά.

Το χρονικό

Το 5χρονο κορίτσι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, χωρίς τις αισθήσεις του, από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 37χρονη αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συγκλονίζει ο καπετάνιος που είδε την 5χρονη στη θάλασσα

«Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα αφού τις ειδοποιήσαμε και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

«Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», λέει χαρακτηριστικά ο καπετάνιος του πλοίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ