Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και συνάντηση με τη Διοικήτρια Μαρία Αρβανίτη και τον Υποδιοικητή Γιάννη Μπαϊκούση είχε σήμερα (7/9) ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Λαμπρίδου και Γ. Αλεβιζόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της Περιφέρειας για το ζήτημα της προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού (ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα, ψηφιακός στεφανιογράφος, πύργος λαπαροσκοπικής χειρουργικής κλπ) ύψους 1.380.000 € από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.
Επίσης συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της Καρδιολογικής Κλινικής στο β΄όροφο του κεντρικού κτηρίου. Το έργο έχει σταματήσει λόγω προβλημάτων του αναδόχου. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών που υπολείπονται και την επαναλειτουργία της κλινικής.
Τέλος, εξετάστηκε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου και των απαραιτήτων ενεργειών που πρέπει να προηγηθούν προκειμένου το έργο να είναι ώριμο όταν δημοσιευτεί η σχετική πρόσκληση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Από την πλευρά της Διοίκησης τέθηκε το ζήτημα της αναγκαίας αναβάθμισης των υποδομών στα μαγειρεία και στα πλυντήρια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη στήριξη ενός ισχυρού, δημόσιου συστήματος υγείας που ναρκοθετείται ακόμη περισσότερο σ’ αυτή τη μνημονιακή συγκυρία. Ειδικά για την Καρδιολογική Κλινική, το θέμα επείγει και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν χωρίς άλλη καθυστέρηση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί στους πολίτες μια σύγχρονη και άρτια καρδιολογική μονάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ