Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εγκαίνια για το πρώτο δημοτικό πάρκο σκύλων του Δήμου Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο δημοτικό πάρκο σκύλων του Δήμου Πειραιά, στη συμβολή Λεωφ. Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά και η  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη.

Στόχος του πάρκου είναι μεταξύ άλλων η κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση των σκύλων, καθώς και η διευκόλυνση των ιδιοκτητών στις δραστηριότητες των κατοικιδίων.

Στα σχέδια του Δήμου Πειραιά είναι η δημιουργία ακόμη έξι πάρκων, ένα για κάθε δημοτική κοινότητα. Ειδικότερα, τα υπόλοιπα πάρκα πρόκειται να στεγαστούν στην Πλαζ Φρεαττύδος, στη συμβολή Καραολή & Φίλωνος, στη συμβολή Γιαννοπούλου & Ζερβού στο Ν. Φάληρο, στο πάρκο Παπασπύρου στα Καμίνια, στην Αγία Σωτήρα και στο Πάρκο Δηλαβέρη. Το Δημοτικό Πάρκο σκύλων λειτουργεί καθημερινά από τις 06:00 έως τις 22:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Άνοιξε τις πόρτες του το 1ο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης & Άθλησης σκύλων που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή, μέσω της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, με Αντιδήμαρχο την κα Καρακατσάνη. Προγραμματίζουμε άλλα έξι παρόμοια πάρκα και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πιστεύω ότι και οι δημότες το χαίρονται, καθώς έχουν πλέον στη διάθεση τους έναν ασφαλή, περιφραγμένο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο για την καθημερινή βόλτα των τετράποδων φίλων μας. Το πάρκο διαθέτει χώρους άσκησης, παιχνίδια και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας. Δώσαμε σε αυτήν την τετραετία έμφαση και σε αυτό το «κομμάτι» και έχουμε κάνει αρκετά βήματα. Με αυτό τον χώρο, με τους εμβολιασμούς των γατών και με τη συνεργασία μας με το ΔΙΚΕΠΑΖ έχουμε μια πιο πλήρη πολιτική. Σκοπός είναι να γίνονται δράσεις ενημέρωσης για τα ζώα συντροφιάς, να υπάρχει συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά. Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά μένει και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Συγχαρητήρια στην κα Καρακατσάνη και σε όλους όσοι συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το πάρκο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ