Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

«Εβδομάδα καθημερινότητας» στην Παλιά Κοκκινιά από τον Δήμο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

«Εβδομάδα καθημερινότητας»  σε γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο Πειραιά.

Μικτά συνεργεία της Καθαριότητας, του Πρασίνου και της Οδοποιίας πλένουν δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και περιμετρικά σε σχολεία, βάφουν, καλλωπίζουν κοινόχρηστους χώρους και περιποιούνται το πράσινο στους κήπους, βελτιώνοντας την Π. Κοκκινιά στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα  και  την καθημερινότητα των κατοίκων.

Στις  σημερινές παρεμβάσεις των συνεργείων στην πλατεία  Νεράιδας και στην πλατεία Αγίας Σωτήρας  βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνομίλησε με  κατοίκους, άκουσε τα αιτήματά τους, ενώ έκανε και αυτοψία στην γύρω περιοχή καταγράφοντας προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ρέππας, Αντωνία Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και σε άλλες γειτονιές του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Αν και πολλές φορές το κέντρο της πόλης απορροφά μεγάλο ποσοστό της  προσοχής μας ή τα φώτα της δημοσιότητας στα θέματα της καθημερινότητας,  για εμάς όλες οι γειτονιές της πόλης έχουν την ίδια βαρύτητα. Όλη την εβδομάδα συνεργεία της Καθαριότητας, του Πρασίνου, της Οδοποιίας θα βρίσκονται στην Παλιά Κοκκινιά, βελτιώνοντας τις γειτονιές της. Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους, να ακούσω τα αιτήματά τους και τα θέματα που τους απασχολούν και χαίρομαι γιατί άκουσα – πέρα από λογικά παράπονα – και πολλά θετικά σχόλια για  τις παρεμβάσεις του Δήμου στην περιοχή τους. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα αλλά είμαστε εδώ, είμαστε κοντά σε κάθε γειτονιά, ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι θα πρέπει όλοι μαζί να φροντίζουμε και να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους, ώστε να διατηρούνται οι παρεμβάσεις του Δήμου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά, προσπάθεια και ακούγοντας τους κατοίκους και τις ανάγκες τους ακόμα και για το πιο μικρό στενό, να αλλάζουμε προς το καλύτερο κάθε γειτονιά του Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας,  υπογράμμισε πως αν και υπήρξαν εύλογα παράπονα για την καθημερινότητα από τους πολίτες, υπήρξαν και πολλά θετικά σχόλια, γεγονός που σημαίνει ότι η βελτίωση στην καθαριότητα είναι εμφανής και πλέον αναγνωρίζεται από τους κατοίκους. «Αντιμετωπίζουμε ισάξια όλες τις γειτονιές του Πειραιά κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε συνεργασία και με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου όπως έγινε σήμερα», ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη επεσήμανε πως οι δράσεις αυτές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Οδοποιίας θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές όπου υπάρχει ανάγκη. «Προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης μας, να ομορφύνουμε τον Πειραιά μας», σημείωσε η κα Καρακατσάνη.

Ο Αντιδήμαρχος  Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης ανέφερε πως η συντονισμένη παρέμβαση στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα αναβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά  πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην Παλιά Κοκκινιά, σημείωσε πως έγιναν και  θα γίνουν τοπικές παρεμβάσεις  σε δρόμους και πως ανάλογες  δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ