Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Αδελφοποίηση του Πειραιά με την πόλη του Παναμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αδελφοποίηση των πόλεων του Πειραιά και του Παναμά υπογράφηκε χθες, από τους Δημάρχους κ. Γιάννη Μώραλη και κ. Jose Luis Fabrega αντίστοιχα, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας των δύο πόλεων.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε από τους δύο Δημάρχους μέσω τηλεδιάσκεψης, παρευρέθηκαν η Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα κα Julie Lymberopulos, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της πρεσβείας του Παναμά τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται ενώ γιορτάζονται και στις δύο χώρες τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας τους.

Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς της διοίκησης, του εμπορίου, της παιδείας, της τέχνης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Προβλέπει επίσης επισκέψεις αντιπροσωπευτικών ομάδων, όπως μαθητών, αθλητών και καλλιτεχνικών σχημάτων (μουσικών, χορευτικών, θεατρικών), αποσκοπώντας στην καλύτερη γνωριμία των δύο λαών, καθώς και σύνδεση με τη δυναμική ελληνική κοινότητα, χάρη στην οποία διατηρείται ζωντανή η ορθόδοξη πίστη και η ελληνική γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ