Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Best City Awards 2020: Πρωτιά για το Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύουν για 4η χρονιά την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις.

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών αναδεικνύει τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού κέρδισε την πρώτη θέση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (1.011.436,27 kWh / Έτος) και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (Ετήσια Μείωση εκπομπών CO2 : 6.001.103,71 kg CO2).

Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει είναι η καταπολέμηση της φωτορύπανσης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος γειτνιάζει με τους πρόποδες του Υμηττού, μια περιοχή προστασίας Natura, αλλά και λόγω της πρωτοβουλίας του Δήμου να αποτελέσει πρότυπο στην Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο εδώ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ