Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο Πάρκο Φλοίσβου Γάλλοι σπουδαστές αρχιτεκτονικής τοπίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθηγητές και σπουδαστές αρχιτεκτονικής τοπίου από την αντίστοιχη σχολή που εδρεύει στην πόλη Plomelin της Γαλλίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το Πάρκο του Φλοίσβου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα.
Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Αντωνία Φύκιρη, στο καλωσόρισμά της, ευχαρίστησε την σχολή για την επιλογή να επισκεφτούν το Πάρκο του Φλοίσβου και τόνισε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πάντα συνδράμει αντίστοιχες δράσεις παιδείας και ενημέρωσης, ιδιαίτερα για μαθητές και σπουδαστές.
Κατά την ξενάγηση οι επισκέπτες ενημερώθηκαν με πληροφορίες που αφορούσαν στην ανάπλαση και στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πόλης.
Ιδιαίτερο θαυμασμό τους προκάλεσε η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου του Δήμου, κατά μήκος της θάλασσας, όπου η επιλογή της φυτεμένης βλάστησης προσαρμόζεται απόλυτα στις ιδιάζουσες κλιματολογικές συνθήκες.
Οι επισκέπτες επέδειξαν επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον κατά την ξενάγησή τους, για τον πρότυπο Βοτανόκηπο, με τα αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας αλλά και το πρωτότυπο σύστημα εξοικονόμησης νερού μέσω της αποστράγγισης των όμβριων υδάτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές επέλεξαν να επισκεφτούν μόνο δύο σημεία επαγγελματικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα (τον Εθνικό Κήπο και το Πάρκο Φλοίσβου), αξιολογώντας ιδιαίτερα θετικά την οργάνωση, την βιοποικιλότητα και την διαχείριση του Πάρκου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ