Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κοντά στις ευπαθείς ομάδες [εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, κινητοποιήθηκε επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά και στήριξε τους άπορους, τους ευάλωτους από την κρίση και τους ανθρώπους που δήλωσαν ανάγκη υποστήριξης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε τηλεφωνικό κέντρο καταγραφής αιτημάτων και υποστηρικτικών δράσεων για άτομα και νοικοκυριά τα οποία δήλωσαν οικονομική αδυναμία, μη δυνατότητα μετακίνησης και αδυναμία εξυπηρέτησης βασικών τους αναγκών, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00-20.00, συγκεντρώνοντας τις σχετικές περιπτώσεις και δρομολογώντας παρεμβάσεις όπως:

  • Την αγορά και προμήθεια τροφίμων ή φαρμάκων για άτομα που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν
  • Την προσφορά σε άπορους και οικονομικά αδύναμους δωρεάν βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων
  • Την διεκπεραίωση διαφόρων αιτημάτων προς το ΚΕΠ και την παράδοση των σχετικών εγγράφων σε ανθρώπους που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.
  • Την λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθώς η ψυχική υγεία όλων μας αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και πιέζεται.

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωση στον στόχο της στήριξης των ευπαθών ομάδων και των αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι συγκεκριμένες δράσεις σχολιάσθηκαν θετικά και παρουσιάστηκαν από σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με το σύνθημα κανείς μόνος του να μην αντιμετωπίσει την πανδημία, ειδικά αυτές τις Άγιες Ημέρες, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει την κοινωνική συνοχή και προστατεύει την δημόσια υγεία με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ