Ελάτε στην παρέα μας

Παιανίας

Δήμος Παιανίας – Γλυκά Νερά: Ανάκληση της παραχώρησης ΔΑΚ Παιανίας από τον ΑΠΟ Παμπαιανικό – Νομικές αδυναμίες του συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην απόφαση για ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του ΔΑΚ Παιανίας από τον ΑΠΟ Παμπαιανικός αναφέρθηκε ο Δήμος δίνοντας ορισμένες διευκρινήσεις.

Όπως υποστηρίζει η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος λόγω της αδυναμίας του συλλόγου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νόμου και να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μάλιστα μίλησε και για το σχετικό άρθρο που ορίζει την τήρηση μητρώού ειδικά αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων όπως ορίζει ο νόμος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Επιπλέον σύμφωνα με σχετικό άρθρο «αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση που προαναφέρθηκε και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού».

Ο ΑΠΟ Παμπαιανικός έχει απολέσει την αναγνώριση όπως προκύπτει και από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ η οποία έχει επισφραγιστεί από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεως της ΕΠΟ.

Κατά συνέπεια, η απόφαση ήταν επιβεβλημένη καθώς οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αποτελούσε παράβαση καθήκοντος. Η Διοίκηση του ΑΠΟ Παμπαιανικός έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την αναγνώριση εντός του τρέχοντος μηνός (Φεβρουάριος 2023) οπότε και η Γ.Γ. Αθλητισμού θα «ανοίξει» εκ νέου το σύστημα για την υποβολή δικαιολογητικών.

Η διοίκηση του Δήμου Παιανίας παραμένει στο πλευρό του ΑΠΟ Παμπαιανικός και θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ιστορικό Σύλλογο.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ