Ελάτε στην παρέα μας

Παιανίας

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Υποψήφιου Δημάρχου Παιανίας – Γλυκών Νερών, Κώστα Αναστόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μια ολόκληρη εποχή χαμηλών προσδοκιών για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά τελειώνει οριστικά. Ο δήμος έχει ανάγκη να αλλάξει οριστικά εποχή. Ξεκινάμε έναν αγώνα που θα είναι νικηφόρος για ένα δήμο που αξίζουμε».

Με την φράση αυτή ο Κώστας Αναστόπουλος ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες δημότες την ίδρυση της δημοτικής παράταξης «Σύγχρονος Δήμος για όλους» και την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Παιανίας –Γλυκών Νερών ως επικεφαλής, όπως ανέφερε μιας βαθιάς συλλογικής προσπάθειας που προέρχεται από την ίδια την κοινωνία.

Οι δημότες κατέκλυσαν την αίθουσα Συνιδιοκτησίας στην Παιανία την Κυριακή 12 Μαρτίου και άκουσαν τις ιδρυτικές αρχές του συνδυασμού, ενώ ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμά του για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά ασκώντας όμως και δριμεία κριτική στην νυν αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ξεκινώντας την ομιλία του και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Αναστόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους της συγκρότησης του συνδυασμού και της απόφασης να διεκδικήσει τον δημαρχικό θώκο. Όπως ανέφερε «δεν είναι μια απόφαση που ελήφθη στο σκοτεινό παρασκήνιο, μέσα σε τέσσερις τοίχους με στόχο να μοιραστούν αύριο καρέκλες εξουσίας. Την ομάδα αυτή την δένει μόνο η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας. Δεν μας κρατά κανείς».

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του δήμου είπε ότι η λέξη αδράνεια αρκεί για να την περιγράψει : «Oι δύο τελευταίες διοικήσεις στηρίχτηκαν σε παρωχημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Ίδια λογική, ίδια πρόσωπα και ίδιο αποτέλεσμα».

 

 

 

 

Αναφερόμενος στην νυν δημοτική αρχή είπε ότι είναι απολύτως αποκομμένη από την κοινωνία. «Οι γειτονιές μας, παρουσιάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης και της παρακμής».

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναλάβει την διοίκηση μία νέα δημοτική αρχή, που θα καταφέρει να μας βγάλει από το τέλμα»  τόνισε ο κ. Αναστόπουλός ενώ ανάφερε τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει μια νέα δημοτική αρχή: «Να θέτει ψηλά τον πήχη και να δίνει αυτή πρώτη το παράδειγμα με διαφάνεια και λογοδοσία . Να έχει σχέδιο για μια σύγχρονη, βιώσιμη πόλη». Όπως είπε, η Παιανία και τα Γλυκά Νερά  μπορούν να γίνουν «ένα δυναμικό κέντρο της Ανατολικής Αττικής. Ένας δήμος που θα πρωταγωνιστεί και δεν θα είναι ουραγός».

Αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμά του για τον δήμο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι μια πόλη καθαρή, φωτεινή, φιλική στην καθημερινότητα. Ήλθε η ώρα για έναν σύγχρονο, ψηφιακό δήμο με ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Με μια σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική διοίκηση που θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και θα δώσει δύναμη στο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης. Μια νέα δημοτική αρχή που θα δώσει τον λόγο στη νέα γένια».

 

Οραματιζόμαστε μια πόλη με:

  • Νέα, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία με δομές και εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο.
  • Πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, καθαρούς και καλοφωτισμένους, προσαρμοσμένους στις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές, φιλικούς προς τους δημότες, προσβάσιμους από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
  • Έντονη πολιτιστική ζωή στηρίζοντας ουσιαστικά τους πολιτιστικούς συλλόγους στοχεύοντας με τη συνεργασία τους στην ανάδειξη μας σε πολιτιστικό κέντρο της Αττικής.
  • Σύγχρονους αθλητικούς χώρους με προοπτική στο μέλλον ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο του μαζικού αθλητισμού όσο και των αθλητικών σωματείων.
  • Προστασία του εκπληκτικού μας φυσικού περιβάλλοντος. Αξιοποίηση του εμβληματικού ΥΜΗΤΤΟΥ με την διοργάνωση δράσεων που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών.
  • Ασφάλεια στον επίσης εμβληματικό κάμπο της Παιανίας, η οποία είναι απαραίτητη για την δραστηριότητα και την αγροτική ανάπτυξη. Διαβούλευση και συνεργασία με τους συνεταιρισμούς, πρωτοβουλίες για διεκδίκηση του χαρακτήρα που η κοινωνία μας θέλει για τον κάμπο, ώστε να προστατευθούν και να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των συνδημοτών μας.

Κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την ομιλία του ο κ Αναστόπουλός δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα είναι δήμαρχος για όλους: «Θα υπηρετήσω με πίστη, αίσθημα δικαιοσύνης, συμπερίληψης και αξιοκρατίας όλους τους δημότες και τις δημότισσες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις» .

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ