Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Συγκινητικές αφηγήσεις από διάσημους ηθοποιούς στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ (Βίντεο)

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς η παρουσίαση θεατρικών βιβλίων της σειράς βιβλίων “ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΘΕΑΤΡΟ”, υπό την αιγίδα των εκδόσεων Ωκεανίδα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ. Γιάννη Βούρο.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γρηγόρης Ιωαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη κριτική στη σειρά των βιβλίων και πως αναδεικνύονται όλα τα είδη θεατρικής γραφής μέσα από αυτή και οι ηθοποιοί κ. Γρηγόρης Βαλτινός και κ. Παναγιώτα Βλαντή, οι οποίοι όπως και ο Δήμαρχος “διάνθισαν” την παρουσίαση με τις ερμηνείες – αφηγήσεις αποσπασμάτων των βιβλίων.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ερμηνεία του κ. Βαλτινού από το έργο “Οιδίπους Τύραννος”

 

Αρχαίες τραγωδίες, ποιητικά δράματα, δοκίμια αλλά και πολλά ακόμη συνθέτουν τη σειρά αυτή που αποτελείται από 100 βιβλία στα οποία αναμένεται να προστεθούν άλλα 60, σύμφωνα με τον κ. Βούρο, ο οποίος έχει επιμεληθεί μέρος των μεταφράσεων των έργων.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά του όσον αφορά την πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου: “Είναι ευχάριστη βραδιά για το ΠΠΙΕΔ, είναι ευχάριστο και για την πόλη και νομίζω ότι τέτοιες εκδηλώσεις δημιουργούν ένα καλό προηγούμενο, θεωρώ πως σταδιακά θα μπορέσουμε να οργανώσουμε κι άλλες τέτοιες, όχι μόνο εκδοτικές απόπειρες, αλλά γενικότερα το κομμάτι το πολιτιστικό νομίζω ότι είναι στις προτεραιότητές μας και ιεραρχικά το έχουμε βάλει πολύ ψηλά. Υπάρχουν εξαιρετικοί συνεργάτες στο Δήμο, υπάρχουν και εξαιρετικοί συνεργάτες στο υπαλληλικό προσωπικό εδώ στο ΠΠΙΕΔ και νομίζω πως με τη δική τους συνδρομή, τις συμβουλές τους και τις απόψεις τους και τις γνώμες τους για το τι μπορούμε να κάνουμε ούτως ώστε να χτίσουμε ένα γερό πολιτιστικό οικοδόμημα, πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα στα επόμενα 4 χρόνια να απολαύσουμε πολλές τέτοιες βραδιές.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ