Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προσφέρει στέγαση και εργασία στους άστεγους της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόγραμμα υποστήριξης αστέγων πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από σχετική μελέτη που κατέθεσε στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για τους αστέγους χρηματοδοτείται με το ποσό των 525.000 € και είναι ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συγκαταλέγεται στους 14 Δήμους της χώρας που θα εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Καθοριστικό ρόλο παίζει η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν:
• Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια
• Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας ως άστεγοι και διαβιούν στους δρόμους ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
• Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας
• Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου που μας έδωσε την ευκαιρία ένταξης στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για τους άστεγους. Η έλλειψη στέγης είναι ίσως η σοβαρότερη εκδήλωση κοινωνικού αποκλεισμού και νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που στις ήδη υπάρχουσες προσφερόμενες υπηρεσίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, προστίθεται και αυτό το πρόγραμμα. Με στοχευμένες και συντονισμένες στρατηγικές θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο των αστέγων, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αδύναμους συνανθρώπους μας».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ