Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Ελαιώνας»: Ξεκινούν οι εργασίες για το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο στο Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη δημιουργία ενός Πρότυπου Οικολογικού Πάρκου με την επωνυμία «Ελαιώνα», συνολικού προϋπολογισμού 1.462.580,95€ προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε μια έκταση 4 στρεμμάτων στο Ρέντη .

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες. Πεζοδιάδρομοι για περπάτημα και άθληση, πίστα ποδηλάτων, skate και δενδροφυτεύσεις αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Πάρκου. Ακόμη έχει προβλεφθεί άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του Οικολογικού Πάρκου και ο φωτισμός του χώρου θα γίνεται με ηλιακή ενέργεια.

Το Οικολογικό Πάρκο θα έχει δύο εισόδους, η κεντρική από την πλατεία Ελευθερίας και μία μικρότερη από την οδό Κουμουνδούρου. Στο Πάρκο θα φυτευτεί μεγάλος αριθμός δέντρων και θάμνων ενώ τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα με ειδική σήμανση στο κάθε είδος με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο στο Ρέντη σηματοδοτεί την αλλαγή του προσώπου της πόλης και συνοδεύεται από μια σειρά παρεμβάσεων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όχι μόνο στο Ρέντη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η δημιουργία χώρων αναψυχής, πολιτισμού, περιπάτου, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης με στόχο ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει μια όαση αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή. Ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε έργα προσανατολισμένα στη δημιουργία μια βιώσιμης, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας».

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ