Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 19-02-2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 π.μ., η Δημοτική Επιτροπή Μ. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας συνήλθε σε τακτική Συνεδρίαση μετά την ηλεκτρονική πρόσκληση του Δημάρχου και Προέδρου αυτής, κ. Ιωάννη Τομπούλογλου, που κοινοποιήθηκε νομότυπα σε κάθε μέλος χωριστά και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/10, παρισταμένου ως γραμματέα του τακτικού υπαλλήλου του Δήμου κ. Πλέσσα Κων/νου με βαθμό Α΄.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής και εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε τα εξής:

“Θέτω υπόψη σας το αριθ. πρωτ. 4088/12-2-2024 διαβιβαστικό έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επί του θέματος  Υποβολή Τεχνικού Προγράμματος Δήμου οικονομικού έτους 2024.

Κατόπιν αυτών καλείται η Δ.Ε. να καταρτίσει (συντάξει) το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74Α παρ.1 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε με αυτές του Ν. 5056/23 και να εγκρίνει την υποβολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφισή του.

Μετά την ανωτέρω ενημέρωση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της Δ.Ε. Στη Συνεδρίαση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Τ.Υ. κ. Ευτ. Παπαλουκά και η Δ/ντρια της Τ.Υ. του Δήμου κ. Ελ. Σγουράκη, οι οποίες απάντησαν σε ερωτήσεις μελών του Σώματος και παρείχαν τις αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινίσεις επί του θέματος. Στη συνέχεια, ο κ. Πρόεδρος κάλεσε την Δ.Ε. να αποφασίσει σχετικά.

Κατά του θέματος δήλωσε ότι τάσσεται το μέλος της Δ.Ε. κ. Ι.Ζαχαριάδης, θεωρώντας ότι το Τ.Π. του Δήμου έτους 2024 κινείται προς συγκεκριμένες και στοχευμένες κατευθύνσεις, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, υπακούοντας σε μια λογική κόστους-οφέλους.

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ( 6 υπέρ, 1 κατά) να καταρτίζει το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2024 και να το υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφισή του.

Επίσης, απεστάλη η παρακάτω εισήγηση για ορισμό αντιπροσώπου στη Διαδημοτική Εταιρεία “Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ”:

«Λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Διαδημοτικής Εταιρείας «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΕ».

• Η Εταιρεία «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε» ιδρύθηκε το 1996, βάσει ίδιου εγκεκριμένου καταστατικού (ΦΕΚ 6072/2-9-1996),ως Περιφερειακή Ανώνυμη Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου (ΠΕΔΦΑ). Στην Εταιρεία εκτός του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν και 17 ακόμη Δήμοι της Αττικής , μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμος Νέας Χαλκηδόνας , οι οποίοι καλύπτουν πάνω από το 50% του πληθυσμού του λεκανοπεδίου.

• Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην προώθηση – διάδοση του Φυσικού Αερίου στο καταναλωτικό κοινό της Πρωτεύουσας , αποσκοπώντας στην ευρεία χρήση του αερίου με τη συνεχή αύξηση των πελατών της.

• Η Διαδημοτική Εταιρεία στο Δημόσιο Τομέα πραγματοποιεί εξειδικευμένες εργασίες υψηλής ποιότητας και πιστότητας , μη παρεχόμενες από άλλους Δημόσιους Φορείς , ενώ οι παρεχόμενές της υπηρεσίες αφορούν Δημόσια κτίρια , σχολεία, γυμναστήρια κ.λ.π.

• Ο Καλλικράτειος Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο οποίος προήλθε από τη συνένωση των πρώην Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας Αττικής και την εν συνεχεία μετονομασία του πρώην Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος σε Δήμο Ν.Φ.-Ν.Χ., μετέχει στην ανωτέρω Διαδημοτική Εταιρεία με ισχύον ποσοστό 1,2092%, το οποίο αντιστοιχεί σε 235 μετοχές.

• Ο Δήμος μας ως μέτοχος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διανομής φυσικού Αερίου << ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε. >> , θα πρέπει να ορίσει εκπρόσωπό του, ο οποίος θα εκπροσωπεί το Δήμο στις τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις της Επιχείρησης καθώς και σε διάφορες συσκέψεις που θα πραγματοποιούνται.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ. 1 του Ν. 3852/10 («Καλλικράτης»), και τις διατάξεις του άρθρου 93 του Ν. 3463/2006 (Δ.& Κ.Κώδικας), όπως ισχύουν, καλείται να ορίσει:

• Τον εκπρόσωπό του μαζί με τον αναπληρωτή του, καθώς επίσης και
• Τη διάρκεια εκπροσώπησής του.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου προτείνεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αναστάσιος Πανόργιας, αναπληρούμενος από την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ευτυχία Παπαλουκά, και η διάρκεια της θητείας αυτών προτείνεται να είναι μέχρι λήξεως της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ήτοι μέχρι 31/12/2028″.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ