Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ο Γιάννης Τομπούλογλου κατηγορεί τον Γιάννη Βούρο για ανευθυνότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου,  σε κείμενό που ανήρτησε κατηγορεί τον τέως Δήμαρχο, Γιάννη Βούρο, για ανευθυνότητα όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο κείμενο:

“Σε άλλους Δήμους της περιοχής μας που άλλαξαν διοίκηση, όπως η Νέα Ιωνία, οι απελθόντες κατέθεσαν, ως όφειλαν, Προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. Στη δική μας περίπτωση, η ανευθυνότητα Βούρου είναι πρωτοφανής. Ο πρώην Δήμαρχος δεν προσήλθε να παραδώσει τον Δήμο, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπολογιστές του Δήμου σβήστηκαν, ενώ η έλλειψη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος, που όφειλε εκ του νόμου να έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Βούρου, απαγορεύει στη νέα δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με σειρά επειγόντων προβλημάτων της πόλης.

Το παράδειγμα των παιδικών χαρών είναι χαρακτηριστικό. Εύλογα και δικαιολογημένα οι γονείς ρωτούν πότε θα είναι έτοιμες να ανοίξουν οι παιδικές χαρές της πόλης, τις οποίες επίσης άφησαν σε κακό χάλι οι απελθόντες της διοίκησης Βούρου, καθώς δεν τις επισκεύασαν και συνεπώς δεν τις πιστοποίησαν, με αποτέλεσμα να είναι στο σύνολό τους σφραγισμένες. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε την άνοιξη που βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, να είναι έτοιμες. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, όσο ο Δήμος δεν έχει Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, εξ αιτίας της ανευθυνότητας της διοίκησης Βούρου.

Καλούμε τον πρώην Δήμαρχο και τα στελέχη του να απαντήσουν στους πολίτες:

Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Προϋπολογισμό του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;
Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;
Γιατί κατηγορούν τη σημερινή δημοτική Αρχή για «υπέρογκα δημοτικά τέλη» ενώ οι ίδιοι είχαν εκ του νόμου την υποχρέωση να προτείνουν δημοτικά τέλη και επίσης δεν το έπραξαν;”

Ο Γιάννης Βούρος δηλώνει: “Παραδίδω στην κρίση όλων των γονέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, την απελθούσα διοίκηση Βούρου, η ανευθυνότητα της οποίας μου στερεί τη δυνατότητα αυτές τις μέρες να προχωρήσω δυναμικά την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και να τις παραδώσω στις οικογένειες της πόλης το συντομότερο δυνατό.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα δε την Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία, που έχουν ξεπεράσει το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να έχουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο συντομότερα γίνεται. Θα ξεπεράσουμε την αναξιοπρέπεια, την παρανομία και την εκδικητικότητα του κ. Βούρου και σύντομα η πόλη μας θα αρχίσει μια μακρά πορεία προόδου και ανάπτυξης”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ