Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) με ανακοίνωση εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, και την αντίθεσή της ενάντια στην προσπάθεια παράδοσης τμήματος υπηρεσιών του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες από τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/4/21 υπερψηφίστηκε η τεκμηριωμένη πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων σχετικά με την αναβάθμιση του φωτισμού με LED και την  εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να γίνει με κόστος 1.090.842,80 ευρώ που αφορά στην προμήθεια των φωτιστικών και η τοποθέτηση να υλοποιηθεί από τους ηλεκτρολόγους του δήμου σε διάστημα 6 μηνών.

Ωστόσο, η Διοίκηση Βούρου παρακάμπτει την ομόφωνη αυτή απόφαση και προχωρά στην προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου με ανάθεση σε ιδιώτες, με κόστος 3.724.292,26 ευρώ και δέσμευση για 9 χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος έτους).

Είναι ακόμη μια ενέργεια της Δημοτικής Αρχής (ΚΙΝΑΛ – ΝΔ) που ακλουθώντας την πολιτική υπεράσπισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, προωθεί την Σύμπραξη Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ), μια ενέργεια που στηρίζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και πατά στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το χαράτσωμα του λαού, για να βγάζουν τεράστια κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Να μην αφήσουμε να υπονομευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Δήμου για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες στον βωμό του κέρδους
  • Να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία ΣΔΙΤ στον Δήμο μας, που θα επιφέρει δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια στις οικογένειες, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους της περιοχής μας
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου

 

Όλες και όλοι την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 9:00 έξω από το Δημαρχείο”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ