Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Νέα χρονιά, νέες δράσεις για την καλλιτεχνική ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

H Ομάδα ΟΑΣΗ – ΔΡΩΜΕΝΟ ΠΟ.Φ.Ε.Σ στα πλαίσια του πολιτιστικού και επιμορφωτικού της χαρακτήρα ανακοινώνειτην δημιουργία νέων τμημάτων πολιτιστικής αγωγής. 

Αναλυτικά τα νέα τμήματα:
Ομάδα Φωτογραφίας (Ενηλίκων) 
Κάθε Δευτέρα 19.00 – 20.30 
Συντονίστρια τμήματος: Αναστασία Μπρίκα, φωτογράφος, τελειόφοιτη τμήματος τεχνών ήχου & εικόνας
Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και να τους δώσει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μεταξύ τους. Μέσα από τις συναντήσεις μας θα καλλιεργήσουμε και θα ενθαρρύνουμε τη διάθεση για πειραματισμό, θα μιλήσουμε για τέχνη και θα δούμε πώς μπορούμε να «κάνουμε» αισθητικά καλές εικόνες ακόμα και με το κινητό μας.
Οι ενότητες στις οποίες θα κινηθούμε είναι :
Ιστορική αναδρομή και φωτογράφοι που άφησαν σημαντικά έργα από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι και σήμερα.
Κύριες λειτουργίες και δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής.
Κανόνες σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
Φωτισμός: πώς μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φως, αλλά και να δημιουργήσουμε τεχνητά το φως που θέλουμε υπό συνθήκες στούντιο.
Λήψεις φωτογραφιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο που θα αναλύονται και θα σχολιάζονται με στόχο να αναπτυχθεί η κριτική ικανότητα και παράλληλα το προσωπικό ύφος του καθένα.
Ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας: εκμάθηση βασικών τεχνικών επεξεργασίας σε προγράμματα όπως το Lightroom και το Photoshop.
Τμήμα Ζωγραφικής (Ενηλίκων)
Κάθε Πέμπτη 20.30 – 22.00
Συντονίστρια τμήματος: Βιβή Σκαμπαρδώνη Ζωγράφος, Εικονογράφος φοιτ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
Τμήμα Ζωγραφικής 
Κάθε Πέμπτη 20.30 – 22.00
Εικόνες σχηματίζονται στο μυαλό σου και ζητάνε να βγουν προς τα έξω; Εικόνες που ψάχνουν τη θέση τους πάνω στο χαρτί; Ζωγραϕίζεις από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, Σ’ αρέσει η ζωγραϕική και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις, τότε έλα και εσύ στην καλλιτεχνική μας παρέα, σχεδίασε με το μολύβι, παίξε με τα χρώματα, εκφράσου με την βοήθεια ενός πινέλου. Δημιούργησε μέσα στο μαγικό μας εργαστήρι!
Σκοπός του εργαστηρίου μας η γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφικής, έχοντας ως στόχοτην διερεύνηση της καλλιτεχνικής μας ταυτότητας, την έκφραση της δημιουργικότητας σε συνδυασμό με την κατανόηση και την εκπαίδευση στο εύρος της θεωρίας και της πράξης.
Θα διδαχθούν:
▪️βασικές αρχές σκίτσου και προσωπογραφίας
▪️βασικό χρωματολόγιο
▪️χρήση μολυβιού, κάρβουνου & χρώματος
▪️εικονοπλασία και εικονογράφηση
▪️ιστορία τέχνης (αισθητική, κινήματα, ζωγράφοι, τεχνικές)
Σωματικό Θέατρο & Εσωτερικός κόσμος (Ενηλίκων) 
Κάθε Σάββατο 11.00 – 12.30 
Συντονίστρια ομάδας: Άννα Γριβάκου ηθοποιός, εμψυχώτρια Σωματικού θεάτρου
Κινείται ο εσωτερικός μας κόσμος όταν καλωσορίζουμε έναν φίλο; Κινείται όταν την/τον αγκαλιάζουμε; Από πού πηγάζει η κίνηση μας αυτή; Όταν στεκόμαστε στον χώρο με έναν συγκεκριμένο τρόπο μήπως γεννιούνται αντίστοιχες σκέψεις στο μυαλό μας; Και πως συνδέονται όλα αυτά με τη δημιουργία ενός ρόλου και την παρουσία μας επάνω στη θεατρική σκηνή;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα διερευνήσουμε στο καλλιτεχνικό εργαστήριο, έχοντας ως αφετηρία το σώμα και τη φωνή μας. Ήπιες και έντονες κινητικές ασκήσεις, απελευθέρωση της φωνής, αυτοσχεδιασμοί και βασικές αρχές της υποκριτικής τόσο για το άτομο όσο και για την ομάδα, ανοίγουν τον δρόμο για το ξεκλείδωμα των δημιουργικών μας δυνάμεων. Ένα παιχνίδι σωματικό γεμάτο από φαντασία, μνήμες, συνειρμούς και όνειρα, Μια συνάντηση με τον εαυτό και με τους άλλους με αφορμή το θέατρο και τους πολλαπλούς μας ρόλους. Μία μετα – κίνηση του εσωτερικού μας κόσμου προς την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα . 8
Ανοιχτά για εγγραφές παραμένουν τα τμήματα:
Χορός για όλους (Ενηλίκων) 
Κάθε Τετάρτη 19.00 – 20.30 
Συντονίστρια τμήματος: Ραφαέλα Οικονομίδη Δασκάλα χορού, χορεύτρια
Ο χορός είναι επικοινωνία, έκφραση, συναίσθημα. Οι άνθρωποι χόρευαν πάντα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης τους. Ο χορός είναι τα συναισθήματα που βιώνουμε, είναι απελευθέρωση και πάθος. Ο «ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι ένα πρόγραμμα που θα αγαπήσετε καθώς συνδυάζει την κίνηση με τον ρυθμό της μουσικής. Μέσα από τους ήχους της salsa, bachata και άλλων latin χορών θα διασκεδάσετε, θα εκφραστείτε ελεύθερα και θα έρθετε πιο κοντά στους άλλους. Ο χορός δεν έχει ηλικία, φύλο και φυσική κατάσταση… Όλοι μπορούν να χορέψουν αρκεί να θέλουν να περάσουν όμορφα…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ