Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: “Οι μαθητές βάζουν τα γυαλιά στους υπεύθυνους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για το 3ο Λύκειο:

 

“Με ένα λιτό και εύστοχο κείμενο οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Γενάρη θέτουν πολύ σοβαρά θέματα για  τη λειτουργία του νέου σχολείου.

Οι αρμόδιοι εκπρόσωποί της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα πρέπει επιτέλους να αφουγκραστούν με προσοχή τις παρατηρήσεις των μαθητών και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Νέο σχολείο: απ’ έξω κούκλα, από μέσα όμως…

  1. Με ανοικτά θέματα ασφαλείας: πυρασφάλεια, έλλειψη διαβάσεων πεζών πέριξ του σχολείου, πόρτες σε αίθουσες και τουαλέτες που μπλοκάρουν με κίνδυνο εγκλωβισμού…
  2. Χωρίς λειτουργικά εργαστήρια: αίθουσες πληροφορικής, φυσικής και χημείας άδεια χωρίς όργανα, υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό, χωρίς ιντερνετ..
  3. Με κακοτεχνίες: αίθουσες που πλημμυρίζουν, με ανεπαρκείς στεγασμένους χώρους για προαυλισμό σε δυσμενείς συνθήκες

Στα παραπάνω συμπληρώνουμε: τα πρόσφατα προβλήματα στη θέρμανση του πάνω ορόφου, την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, την απουσία κλειστού γυμναστήριου, και κυρίως τον θολό χρονικό ορίζοντα της ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης μήνες μετά τα κοψίματα της κορδέλας με τυμπανοκρουσίες παρουσία Υπουργών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων κα

Πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια το 3ο Λύκειο δεν έχει ακόμα καταστεί πλήρως λειτουργικό, με ανοικτές αρκετές από τις εκκρεμότητες που από τότε έχει επισημάνει η Λαϊκή Συσπείρωση .

Η Δημοτική Αρχή καλά θα πράξει να κάνει ένα διάλειμμα από τον οίστρο των “συνοδών έργων” και των “αναπλάσεων” και να σκύψει στα σχολεία που συνεχίζουν αφημένα στην τύχη τους.

Για να δώσει λύσεις και όχι για να αντιμετωπίζει σχολικούς χώρους ως αποθετήρια ζωοτροφών όπως είδαμε στις προηγούμενες εγκαταστάσεις του 3ου Λυκείου (άγνωστο με ποιανού άδεια και απόφαση)  ή να μετατρέπει σχολικές υποδομές σε αποθήκες όπως επιχειρεί να κάνει με το κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΕΠΑΛ που μετά τους σεισμούς του 2019  βγήκε ακατάλληλο και όλα αυτά τα χρόνια αρνείται να το επισκευάσει ώστε να αποδοθεί ξανά στους μαθητές ασφαλές προς χρήση.

Με την ευκαιρία, που βρισκόμαστε  και με το “γιοφύρι της Άρτας” του 1ου Λυκείου μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου;

Οι γονείς, οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί  θέλουν τα σχολεία να λειτουργούν όπως πρέπει και όχι όπως νά ‘ναι, να στηρίζονται όπως αξίζουν και όχι από ότι περισσεύει από τα “προγράμματα” για τις ανάγκες του κεφαλαίου.”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ