Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Κατά της υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθεσίμων των ΟΤΑ,  ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την οριστική απόσυρση της απόφασης υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθεσίμων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως τονίζεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση είναι πλήγμα στην αυτοτέλεια και στο αυτοδιοίκητο των Δήμων και επιφέρει διόγκωση των γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών. Μάλιστα ο Δήμος δεσμεύεται να στηρίξει όποια προσφυγή στο ΣτΕ κατατεθεί κατά της απόφασης.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η απόπειρα μεταφοράς των διαθεσίμων των ΟΤΑ στη Τράπεζα της Ελλάδος με την Υπουργική Απόφαση Οικ. 2/6748/ΔΛΓΚ/2019 (ΦΕΚ 104/Β/24-1-2019) που συμπληρώνει τον Ν. 4270/2014 συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση του συνόλου των παρατάξεων της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και υπό την απειλή της προσφυγής στο ΣτΕ ανεστάλη έως τις 1/7/2019 (ΦΕΚ Β’ 568/22-2-2019).

Ως Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. Θεωρούμε πως η κυβέρνηση και οι χρηματο-οικονομικοί κύκλοι στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν μεγαλύτερο πλεόνασμα από το «κλειδωμένο» μαξιλάρι των 33 δισ. ευρώ του ESM, που αφορά την οικονομική ρευστότητα και την πιστοληπτική ικανότητα του κρατικού μηχανισμού, απειλούν με την μορφή τελεσιγράφου την Τοπική Αυτοδιοίκηση πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα κόψουν τις μηνιαίες πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στην οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ.
  2. Θεωρούμε την απόφαση πλήγμα στην αυτοτέλεια και στο αυτοδιοίκητο των Δήμων που επιφέρει διόγκωση των γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών.
  3. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται αύξηση των πόρων και μεγαλύτερη θεσμική κατοχύρωση της αυτοτέλειάς της και όχι θεσμούς που παρεμποδίζουν τη λειτουργία της.
  4. Θεωρούμε θετική την αναστολή της απόφασης και ζητάμε την οριστική απόσυρσή της.
  5. Ο Δήμος Ν.Φ.-Ν.Χ. δεσμεύεται να στηρίξει την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Πατρέων στο Σ.τ.Ε. κατά της υπουργικής απόφασης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και όποια παρόμοια προσφυγή κατατεθεί στο μέλλον για το ίδιο θέμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ