Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ειρήνη Γκαμάτση: “Τώρα αποφασίζουμε αν θέλουμε ένα κράτος με κοινωνικό πρόσωπο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη της Υποψήφιας Βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Αθήνα

Τους λόγους που είναι προτιμότερο να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξηγεί, μεταξύ άλλων, στη μίνι – συνέντευξη που μας παραχώρησε η υποψήφια Βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών του “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”, κα Ειρήνη Γκαμάτση.

– Κα Γκαμάτση, αρχικά θα θέλαμε να “συστηθείτε” στους αναγνώστες μας.
Είμαι γιατρός, Διευθύντρια στο ΕΣΥ. Γεννήθηκα το 1963 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνεχίζω να κατοικώ, από Μικρασιάτισα μητέρα και Μακεδόνα πατέρα και είμαι μητέρα ενός 25χρονου νέου, απόφοιτου του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας.
Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και έχω από το 1995 την ειδικότητα του Πλαστικού Χειρουργού. Μετεκπαιδεύτηκα στην Αγγλία (1995-1998) και εντάχτηκα το 1999 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχικά στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο και από το 2007 στο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, όπου από το 2012 έχω τον βαθμό της Διευθύντριας.
Είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μου, με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης εκλέγομαι από το 2009, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, όπου σήμερα εκτελώ χρέη Ταμία.
Πρόσφατα παρακολούθησα με επιτυχία πρόγραμμα «Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων (HRM)», με το elearning του ΕΚΠΑ.

– Από την επικοινωνία σας με τους πολίτες της Βόρειας Αθήνας, ποια θα λέγατε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν;
Ο Βόρειος τομέας της Αθήνας έχει μια μεγάλη θα λέγαμε ποικιλομορφία -ετερογένεια: λαϊκότερα – φτωχότερα στρώματα στα νοτιότερα – νοτιοδυτικά τμήματά του, μεσοαστικά στρώματα περισσότερο στα ανατολικά τμήματά του αλλά και υψηλά στρώματα προς τα βόρεια αλλά και στο κέντρο του νότιου τμήματός του. Μια ποικιλομορφία – μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να έχει διαφορετικές ανησυχίες από τον υπόλοιπη Ελλάδα. Ανησυχεί για την σταθερότητα της οικονομίας της χώρας μας, την ανεργία αλλά και την φορολογία των πολιτών, την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, την εξωτερική μας πολιτική….

– Για ποιους λόγους θα ζητούσατε από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη;
Γιατί τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έγιναν σημαντικότατα πράγματα σε όλους τους παραπάνω τομείς και μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω διαμόρφωση – βελτίωση. Μπόρεσε να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της. Μπόρεσε να σταθεί η οικονομία στα …πόδια της.

– Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;
Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση απειλούνται όλα όσα καταφέραμε σαν κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Έχοντας υπ όψη τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να κινδυνεύουν οι κοινωνικές παροχές, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μπορεί να έχουμε στο βωμό της ανάπτυξης επαναφορά και του υποκατώτατου μισθού. Νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία:
• Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας
• Τώρα αποφασίζουμε αν θέλουμε ένα κράτος με κοινωνικό πρόσωπο
• Τώρα αποφασίζουμε αν η ευημερία του ατόμου είναι αποκλειστικά προσωπική του υπόθεση ή αν διαμορφώνεται και εδραιώνεται μέσα από την ευημερία του συνόλου.
• ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ