Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Διπλά αναβαθμισμένος ο φετινός αγώνας δρόμου στην μνήμη του Γ. Αποστολάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο πολύ σημαντικές “πρεμιέρες” θα επιφυλάξει η φετινή διοργάνωση του 10ου αγώνα δρόμου «Γεώργιος Αποστολάκης, γνωρίζοντας τις γειτονιές της πόλης μου» που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την Κυριακή 5 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου, στο ΠΠΙΕΔ, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Βούρος.

Η πρώτη αφορά στη συνεργασία του δήμου με το KEΘEA ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Το συγκεκριμένο Κέντρο αφορά χρήστες ναρκωτικών άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους. Στο κέντρο της Αθήνας, στη Ραφήνα και στο Ίλιον λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα όπου γίνεται η πρώτη επαφή των εξαρτημένων με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

 

 

Στην σύντομη τοποθέτησή της η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ, κα Δήμητρα Θηβαίου αφού ευχαρίστησε τον δήμο και τον δήμαρχο για την έναρξη αυτής της συνεργασίας μιλώντας για τον αγώνα δρόμου τόνισε πως οποιαδήποτε δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη των ανθρώπινων δυνάμεων, θα βρίσκει το ΚΕΘΕΑ πάντα δίπλα της.

Παράλληλα, η κα Θηβαίου στάθηκε στην παρουσία της Ομάδας Μουσικών “Κρουστωδία” η οποία θα βρίσκεται στην αφετηρία του αγώνα για να παρουσιάσει το πραγματικά πολύ αξιόλογο μουσικό πρόγραμμά της με μουσικά όργανα τα οποία έχουν κατασκευάσει μόνοι τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ομάδας Μουσικών, κ. Κώστας Κωνσταντάτος χάρισε στον δήμαρχο ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που αναπαριστά τον ήχο τς βροχής και ο κ. Βούρος δήλωσε πως θα έχει περίοπτη θέση στο γραφείο του.

 

 

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, αρχικά έκανε αναφορά στην μνήμη του Γιώργου Αποστολάκη διαβάζοντας ένα συνοπτικό βιογραφικό του πρώην δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2010, όταν τον πρόδωσε η καρδιά του.

Μετά αναφέρθηκε και στη δεύτερη σημαντική “πρεμιέρα” που θα έχει ο φετινός αγώνας δρόμου στην μνήμη του πρώην δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη και αυτό θα είναι ο Ημιμαραθώνιος. Για πρώτη φορά οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την διαδρομή των 21,1 χλμ και μάλιστα όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος θα υπάρχουν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνας, καθώς υπάρχει συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε από την επόμενη χρονιά να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι των αγώνων ο Ημιμαραθώνιος του Δήμου νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 

 

Για τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ο δήμαρχος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και τόνισε πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Επίσης, ανέφερε πως η διοίκηση ήθελε να περάσουν οι δρομείς από τις γειτονιές των δύο πόλεων ώστε να ενταχθούν στο δρώμενο.

Ακόμη, ο κ . Βούρος συμπλήρωσε πως επειδή ο αγώνας διεξάγεται το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα υπάρχουν και “πράσινες” δράσεις.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι συμμετοχές έχουν φτάσει περίπου τις 1.000 και ζητήθηκε η κατανόηση των οδηγών για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ίσως προκύψουν, καθώς θα πρέπει να κλείσουν πολλοί δρόμοι από το πρωί της Κυριακής και για περίπου τέσσερις ώρες. Ο δήμος πάντως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την τροχαία για την άψογη συνεργασία και προς τους εργαζόμενους και εθελοντές του δήμου, άνω των 80 σε αριθμό, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του αγώνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ