Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας : Έκθεση Φωτογραφίας με την τεχνική της κυανοτυπίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τμήμα Πολιτισμού και το Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνουν Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «blue & white memories».

 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που τυπώθηκαν στον σκοτεινό θάλαμο του εργαστηρίου με την αναλογική μέθοδο των αρχών του 19ου αιώνα, την κυανοτυπία.

 

Η κυανοτυπία (Cyanotype) είναι μία μέθοδος αναλογικής φωτογραφικής εκτύπωσης με τη χρήση μιας χημικής ένωσης η οποία αντιδρά στο φως του ήλιου (ακτίνες UV) και στη συνέχεια μετατρέπεται σε μπλε χρώμα. Έτσι εμφανίζεται μία εικόνα που δημιουργείται από το μπλε και το λευκό χρώμα.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά κυανοτυπιών σε χαρτί ακουαρέλλας, αλλά και σε άλλα υλικά, οι οποίες δημιουργήθηκαν είτε με ψηφιακά αρνητικά, είτε με υλικά από τη φύση και καθημερινά αντικείμενα.

 

Μέσα από την αφηρημένη μονοχρωμία του μπλε και του λευκού το πραγματικό μετατρέπεται σε ονειρικό και ο κάθε φωτογράφος αφηγείται με το δικό του τρόπο μια ιστορία που αναδεικνύει την ανάγκη διατήρησης της μνήμης στο χρόνο.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους τα παρακάτω μέλη του Φωτογραφικού

Εργαστηρίου:

 

Κοντογιάννη Γιωργία, Λεονταρίδη Μαριάννα, Λούκας Άγγελος, Μαυρονικόλα Ελένη, Μέγα Κατερίνα, Μιμίδης Δημήτρης, Μπαλωμένου Λέλα, Μυλωνάς Βασίλης, Παπαϊωάννου Μιχάλης, Πέτρου Κώστας, Πλειώνη Μαριάνθη, Χατζηγιαννάκη Βάσω, Parnanen Jussi

 

Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Μιμίδης σε συνεργασία με την ομάδα.

 

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2, Ν. Φιλαδέλφεια

 

Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 7 Απριλίου 2024

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ώρα: 20:00

 

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη έως Παρασκευή: 18:00 – 21:30

Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:30.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ