Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Γ. Βούρος, Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: “Πρόκειται για μία κατάσταση δύσκολη, που δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα και τις αντοχές όλων μας.”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον Χ-τύπο και μίλησε μεταξύ άλλων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό, αλλά και για την προσαρμογή των πολιτών στα νέα δεδομένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Σχετικά με την κατάσταση στο Δήμο μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας

“Σίγουρα πρόκειται για μία κατάσταση δύσκολη, που δοκιμάζει τους σχεδιασμούς, την αποτελεσματικότητα, τα αντανακλαστικά και τις αντοχές όλων μας. Ως Δήμος αρχίσαμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα από τις πρώτες ημέρες τις κρίσης. Από τις αρχές Μαρτίου αναβάλαμε κάθε ανοιχτή εκδήλωση, αναστείλαμε όλες τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου μας, κλείσαμε τα ΚΑΠΗ πριν από τη γενική αναστολή της λειτουργίας τους, από τις 05/03 ξεκινήσαμε τις προληπτικές απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια και στους κοινόχρηστους χώρους, λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώσαμε το κλείσιμο του άλσους μας, ακούσαμε τις συμβουλές των γιατρών των τοπικών μονάδων υγείας με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά και με συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες μου προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να προλαβαίνουμε και να μην μας προλαβαίνουν τα γεγονότα.”

 

Για την ανταπόκριση των δημοτών στην κατάσταση αυτή

“Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρεί τα προληπτικά μέτρα και τους ευχαριστώ θερμά για αυτή τη στάση κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύουν. Χωρίς τη συμβολή της κοινωνίας μας κανένα προληπτικό μέτρο δεν θα είχε αξία. “

 

Τέλος, για τις πρωτοβουλίες του Δήμου με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων

“Σχεδιάσαμε και ήδη από την περασμένη Τετάρτη 18/03/20 η δημοτική μας αρχή υλοποίησε χωρίς χρονοτριβές, τη λειτουργία μιας νέας κοινωνικής δομής έκτακτης ανάγκης.  Οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να καλούν στο 210 – 2518875 (ή να επικοινωνούν μαζί μας με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]) και για το διάστημα που θα συνεχιστούν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας βοηθά ηλικιωμένους, ηλικιωμένες και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης. Το προσωπικό του Δήμου μας, το οποίο με την ευκαιρία θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω δημόσια, δίνει λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Το ίδιο πράττουμε και με τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου. Όλα πλέον τα τρόφιμα παραδίδονται στα σπίτια των δικαιούχων ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι μετακινήσεις και να τηρείται ευλαβικά το «Μένουμε Σπίτι». 

Με λίγα λόγια ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, καταβάλλει κάθε προσπάθεια και στέκεται δίπλα στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ