Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

H σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού: Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από τη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου στο κινηματοθέατρο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι, εκπρόσωποι γονέων και μαθητών και ο γνωστός ηθοποιός και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον Κ. Μπακογιάννη, Νίκος Ορφανός, μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς, με άξονα τα φαινόμενα εκφοβισμού παιδιών στα σχολεία.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η διοργανώτρια της εκδήλωσης, με την ιδιότητα της Εκπαιδευτικού και Υπ. Διδάκτωρος Κοινωνικής Πολιτικής, Βασιλική Μελέτη, ο επίσης Εκπαιδευτικός και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κορδάς και η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αντιγόνη Γινοπούλου. Παρεμβάσεις μεταξύ των ομιλιών έκανε ο ηθοποιός και απόφοιτος παιδαγωγικής ψυχολογίας Νίκος Ορφανός, που διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο του Βασίλη Θεοδωρόπουλου, με τίτλο «Το Ημερολόγιο ενός Δειλού», καθηλώνοντας το κοινό με τις αφηγήσεις του.

Στην ομιλία της η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βασιλική Μελέτη αναφέρθηκε στην επιλογή του συγκεκριμένου θέματος λέγοντας: «Η εκδήλωση αυτή είναι για μένα ένας άλλος τρόπος να πεις στην κοινωνία, πως πέρα από το «έχω σχέδιο για να φτιάξω την πόλη», έχω παράλληλα και τρόπο να νοιάζομαι για τα προβλήματα, να συμμετέχω στις αγωνίες, να ψάχνω λύσεις μαζί με όσους θέλουν την πρόοδο και να φέρνω κοντά όσους ζουν το πρόβλημα με εκείνους που κατέχουν τη λύση».

Από τις «εκπλήξεις» της βραδιάς ήταν η παρέμβαση 18χρονου μαθητή και προέδρου 15μελους σε Λύκειο της Ν. Ιωνίας, όταν ανέβηκε στο πάνελ για να καταθέσει τις δικές του μαρτυρίες από σχετικά περιστατικά εκφοβισμών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, που εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και τόνισε την ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να συνδράμει με κοινωνικές δομές, ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων, ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας στα σχολεία και στήριξη της ενθάρρυνσης και της αλληλεγγύης στα παιδιά.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι κκ. Κώστας Πανταζής, Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών-Βόρειος Τομέας του ΚΙΝΑΛ, Αλεξάνδρα Σαγρή, Εκπαιδευτικός και Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθηνών-Βόρειος Τομέας του ΚΙΝΑΛ,  Ηλίας Κόκκαλης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, Ιωάννης Κατσαγκόλης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη, Στέλλα Αδαμοπούλου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού, ενώ το «παρών» έδωσαν και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη».

Η εκδήλωση πέρασε στο κοινό που την παρακολούθησε,  μηνύματα στήριξης της προσπάθειας για καταπολέμηση κάθε μορφής εκφοβισμού και ανάδειξης αξιών που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας για όλους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ