Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Τρόπους αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας διδάχθηκαν γυναίκες του Δήμου Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Στόχος του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε σε τρεις συναντήσεις στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Δήμου Ιλίου, ήταν η παρουσίαση πρακτικών μεθόδων και απλών τεχνικών αυτοάμυνας σε γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Μεταδιδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Εκπαιδεύτρια Αυτοπροστασίας μαζί με ειδικούς επιστήμονες, παρουσίασαν τρόπους αναγνώρισης ενδεχόμενων κινδύνων, διανοητική προετοιμασία, ενσυναίσθηση και επικοινωνία, τεχνικές αυτοπροστασίας για γυναίκες, καθώς και τεχνικές αποφυγής ηθικής και σωματικής παρενόχλησης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος χαρακτήρισε δεκάδες τις πιθανές περιπτώσεις ανάγκης για αυτοάμυνα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας, γεγονός που επιβάλλει καλή γνώση για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση των σεμιναρίων και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα εξακολουθεί να στηρίζει ολόπλευρα τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας που στοχεύουν στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της ηθικής υπόστασης και της αξιοπρέπειας των γυναικών.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ