Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ψήφισμα – στήριξη του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας στον Σύλλογο Εργαζομένων του “Αγία Όλγα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. Ν. Ιωνίας συνεδρίασε εκτάκτως (22/1) με κύριο θέμα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, με αποκορύφωμα την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να ματαιώσει προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Αρχικά έγινε αναλυτική ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τις τρέχουσες εξελίξεις -μετά και την μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων- τόσο από τον κ. Λαζαρίδη, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” όσο και από τον κ. Ζαπάτη που εκπροσώπησε τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.

Στην συνέχεια όλες οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν σχετικά, εστιάζοντας στην πολιτική προέκταση του θέματος και παράλληλα αναζήτησαν ευθύνες στις παλαιότερες κυβερνήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια Υγεία της χώρας, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη να προσπαθεί να κρατήσει την συζήτηση στο πλαίσιο του προβλήματος που αντιμετωπίζει το «Αγία Όλγα».

Παν. Μανούρης: “Η δημόσια Υγεία πρέπει να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης στην τοποθέτηση του τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων λέγοντας ότι “οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά και πάνω από όλα την υγεία των ασθενών και λειτουργούν στα όρια τους. Αυτά τα όρια σήμερα λόγω της υποστελέχωσης ξεπεράστηκαν. Η κυβέρνηση ακούγοντας την νέα διοίκηση πρέπει να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει με άμεση κάλυψη των θέσεων, ενίσχυση με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ η δημόσια Υγεία πρέπει να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Οι ευθύνες είναι πολλές και κυβερνήσεων και πολιτικών απέναντι στην δημόσια Υγεία» ενώ αναφερόμενος στο Κωνσταντοπούλειο τόνισε ότι “το Αγία Όλγα είναι κόσμημα για την περιοχή, είναι ένα νοσοκομείο που λειτούργησε σε περιόδους πολύ κρίσιμες με σωστή διαχείριση και μάλιστα όλοι έλεγαν ότι προσομοιάζει με τα ιδιωτικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερούν τόσοι οι διαδικασίες για την στελέχωση των νοσοκομείων. Εμείς είμαστε υπέρ στο να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση υπέρ του Νοσοκομείου, η θέση μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.»

Δ. Θωμαϊδου: “Θα πρέπει να σταθούμε στον αγώνα που γίνεται από τους εργαζομένους και την διοίκηση του Νοσοκομείου”

 Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κα Θωμαίδου στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι “σήμερα ήρθαμε όχι για να δημιουργήσουμε κλίμα πολιτικών αντιπαραθέσεων αλλά για να πάρουμε μία απόφαση ως Δήμος προκειμένου να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στους δημότες και τους πολίτες σε ένα πρόβλημα που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με την υποστελέχωση του προσωπικού. Θα πρέπει να πάρουμε από κοινού μία απόφαση και να σταθούμε στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Νοσοκομείου, με την οποία είμαστε σε άμεση επικοινωνία, ώστε να δοθεί κάποια λύση. Πρέπει να κάνουμε ένα κοινό ψήφισμα που θα μας αντιπροσωπεύει και θα στέκεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Ο χαρακτήρας του Νοσοκομείου είναι δημόσιος και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παραμείνει.”

Η. Γκότσης: “Λόγω της μεγάλης κινητοποιήσεις δόθηκε έστω μία προσωρινή λύση”

Ο κ. Γκότσης, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για την Νέα Ιωνία», η οποία εισηγήθηκε και το θέμα στο Δ.Σ. ανέφερε ότι ζήτημα είναι άμεσο και πολύ σοβαρό, τονίζοντας ότι αν δεν λυθεί το προσεχές διάστημα θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους πολίτες Για τον λόγο αυτό η παράταξη του πρώην Δημάρχου ζήτησε να έρθει το θέμα άμεσα στο Δ.Σ., συμπληρώνοντας ότι “λόγω της μεγάλης σημερινής κινητοποίησης που έγινε από τους εργαζόμενους και τα σωματεία δόθηκε έστω μία προσωρινή λύση με την αναισθησιολόγο που ήρθε στο Νοσοκομείο.” 

Στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας αναφέρθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε για το θέμα του “Αγία ‘Ολγα” ο κ. Τσουκαλάς λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “το συγκεκριμένο θέμα συνιστά ένα γενικότερο πρόβλημα καθώς η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας προχωράει και η επίθεση σε βάρος της Υγείας του λαού κλιμακώνεται” ενώ συμπλήρωσε ότι “οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν στόχο να εναρμονίσουν τον τομέα της Υγείας με τους νόμους της αγοράς”.

Τέλος, αποφασίστηκε από κοινού να τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ. το συγκεκριμένο θέμα, επιλέγοντας μάλιστα την εισήγηση-ανακοίνωση του Δ.Σ. Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ώστε να δηλώσουν έτσι την αμέριστη συμπαράσταση τους στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ