Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

«Φίλτατοι, το “τερματίσατε”»: Απάντηση της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Επιβεβαιώνοντας δημοσίως την τάση της να λειτουργεί ως απολυταρχικό καθεστώς η Δημοτική Αρχή διαπράττει το ένα ολίσθημα μετά το άλλο. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της διατυπώνει το νέο μανιφέστο της “πολιτικής κριτικής” και μας εξηγεί πως πρέπει να την ασκούμε για να της είμαστε αρεστοί.

Στην ανακοίνωσή της, μας εγκαλεί ως παράταξη για την κριτική που ασκήσαμε στο θέμα των σχολικών καθαριστριών και ειδικότερα στην επιστολή της αρμόδιας αντιδημάρχου της προς τους διευθυντές των σχολείων, με την οποία ζητούσε οι εκπαιδευτικοί να αξιολογήσουν τις καθαρίστριες. Είπαμε απλώς το αυταπόδεικτο: ότι δηλαδή ανόμοιοι κλάδοι εργασίας δεν ανταλλάσσουν αξιολογήσεις. Πόσο μάλλον όταν αντί να επιβραβεύσουν τις καθαρίστριες για τον αγώνα τους, αφήνουν υπόνοιες για την άσκηση των καθηκόντων τους.Το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του αναγνώρισε και υπερψήφισε την πρότασή μας με 27 ψήφους υπέρ (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) 6 αποχές και μία ψήφο αρνητική (Αποστολόπουλος από την παράταξη Κουκουλάρη). Η υπόλοιπη παράταξη της κ.Δημάρχου δήλωσε αποχή .Αν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι ψηφίστηκε το “αυτονόητο” – με την “συμμετοχή της” όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της- τότε μάλλον η Αντιδήμαρχός της βρίσκεται “εκτός γραμμής” και εκείνη απλά ψεύδεται όπως άλλωστε συνηθίζει.

Στο ζήτημα της ψηφιακής πλατφόρμας που εγκατέστησε ο Δήμος, είπαμε απλά πως πρόκειται για την πλατφόρμα που παρουσιάσαμε σε ειδική εκδήλωση προεκλογικά και χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή εμπνέεται από τις προτάσεις μας. Θα χαρούμε να της στείλουμε τα πρακτικά ολόκληρης της ημερίδας για να κατανοήσει πως ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Δήμου είναι ένα σπονδυλωτό πλέγμα δράσεων και παροχών στον δημότη, που αν εφαρμοστεί αποσπασματικά είναι αναποτελεσματικό και ανώφελο.

Τέλος, σε ότι αφορά την κατάργηση του επιδόματος Βαριάς και Ανθυγιεινής Εργασίας (ΒΑΕ) για τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου είπαμε πως ο Δήμος έσπευσε να υιοθετήσει ένα νομοθέτημα που η εφαρμογή του είχε ανασταλεί ηδη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της με εριστικό ύφος κάνει υποδείξεις για το τι “ωφελεί” την παράταξή μας. Και πηγαίνει κι ένα ακόμη βήμα παραπέρα, διατυπώνοντας το νέο μανιφέστο περί “πολιτικής κριτικής”, επισημαίνοντας πως όσοι δεν εναρμονίζονται είναι μικρόψυχοι και επικίνδυνοι. Το σχόλιο μας είναι ένα και μοναδικό: Φίλτατοι, το …τερματίσατε!

Αδυνατείτε να συνειδητοποιήσετε ακόμη πως ο Δήμος της Νέας Ιωνίας διοικείται με ισχνή μειοψηφία και μέχρι και οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού προχωρούν με τις ψήφους ανοχής που σας δίνουμε. Η στάση μας αποδεικνύει έμπρακτα ποιος συμπεριφέρεται “μικρόψυχα και επικίνδυνα” σ’ αυτή την πόλη και ποιος όχι.

Μην μπερδεύεστε όμως: άλλο η ψήφος ανοχής για το κοινό καλό κι άλλο το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ασκούμε κριτική σε κάθε …ευφάνταστο ατόπημα της “καρικατούρας” διοίκησής σας.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ