Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Το Χορευτικό Εργαστήρι Ν. Ιωνίας στο Παλλάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς, 25 χρόνια μετά, με μια ξεχωριστή παράσταση, εμπνευσμένη από τον ρόλο του μαντηλιού στον εθιμικό βίο και έχοντας κεντρικό άξονα τον ελληνικό  παραδοσιακό χορό.

Πάνω από 140 χορευτές πλαισιωμένοι από μουσικούς οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, προσεγγίζουν τη λειτουργία του μαντηλιού σε διάφορες πτυχές της λαϊκής παράδοσης. Μέσα από τον χορό, τα τραγούδια, τα δρώμενα, το παραμύθι, το παιχνίδι αλλά και άλλες εθιμικές πρακτικές,  ο θεατής θα  μπορέσει να προσεγγίσει τον πρωταγωνιστή της παράστασης, το μαντήλι, ξεδιπλώνοντας τις νοηματοδοτήσεις και τους συμβολισμούς που συνδέονται με αυτό.

Την επιμέλεια της παράστασης έχει ο Δημήτρης Μήτσης και η Μάνθα Ζήβα ενώ τους χορευτές πλαισιώνουν οι μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος, Θοδωρής Τασούλας, Κώστας Μήτσιος, Γιάννης Γευγελής, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Θεολόγος Μιχελής, Μαρία Αναματερού, Δημήτρης Βαρελόπουλος, Θεόδωρος Κουέλης,  Βαγγέλης Ψαθάς, Nίκος Ψαθάς, Βαγγέλης Ψαθάς, Δημήτρης Μπάκος, Γιώργος Μαυρίδης, Κώστας Φωτιάδης, Φωκάς Μουρτζάκης Παναγιώτης Κουτούζος, Δημήτρης Κατσίβελος, Θάνος Σταυρίδης, Σπύρος Μανταλάς.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ