Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας στο Παναιτώλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου στο Παναιτώλιο ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε τη ζωή να ακριβαίνει και όλες οι οικογένειες αγαναχτούμε.

Όλοι εμείς που πληρώσαμε την συνεχόμενη κρίση του 2008-2015, είδαμε μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις μας. Οι εργασιακές μας σχέσεις διαλύθηκαν, ο εργάσιμος χρόνος μας ξεχαρβαλώθηκε, οι φόροι που πληρώνουμε εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Τώρα πληρώνουμε και την περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», με μια ραγδαία μείωση του εισοδήματός μας, μέσα από τον πληθωρισμό.
Με ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία βγάζουμε τον μήνα, εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ).

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έχουν σταματημό τους τελευταίους μήνες, διαλύουν τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς.

Οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, η τιμή της βενζίνης που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, η τιμή του φυσικού αερίου που έχει φτάσει στα ύψη, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, τσακίζουν το εισόδημα μας. Πληρώνουμε καθημερινά την αύξηση της φορολογίας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς. Βιώνουμε τις επιπτώσεις της μείωσης των κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία και την παιδεία, όταν την ίδια στιγμή δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αντί να μειωθούν ή και να καταργηθούν σε κάποιες περιπτώσεις τα δημοτικά τέλη αλλά και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, η κατάσταση παραμένει το ίδιο δύσκολη.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και στην κρίση και στην «ανάπτυξη», είτε με μνημόνια, είτε με γενναία κρατικά πακέτα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, χαμένος βγαίνει πάντα ο λαός. Αποδεικνύεται επίσης ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά λύση από «σωτήρες». Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας.

Διεκδικούμε
Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε.
Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τώρα το δώρο του Πάσχα που το έχουμε πληρωμένο, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ. Στις 15 του μήνα μας τελειώνουν τα λεφτά! Δεν μπορεί κανένας συνταξιούχος να ζήσει με την κατώτατη σύνταξη των 380 ευρώ.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας
Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία
Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία
Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 11.30 π.μ. ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ