Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων της Αττικής στα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, λειτουργεί και πάλι τα μουσεία του (Λαογραφικό και Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας) και υποδέχθηκε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Αττική.

Το έτος 2022 έχει ονομαστεί ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για να τιμηθεί αφενός η μνήμη των προγόνων μας και αφετέρου να αναδειχθεί η ουσιαστική επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό.

Για τον λόγο αυτό έχει διαμορφωθεί ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με ιστορική αναφορά για την περίοδο 1919-1922 και την άφιξη των προσφύγων στην Αττική και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία που παρουσιάζεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στα Μουσεία: Λαογραφίας και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

Έτσι τον μήνα Μάρτιο προσήλθαν 11 σχολικά τμήματα/τάξεις:

– Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, 42 μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ, που συνοδευόταν από τους καθηγητές/τριες Ηλία Στουραΐτη, Έλενα Γεωργίου και Στέλλα Παπαδοκωστοπούλου.

– Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 25 μαθητές/τριες του 4ου Λυκείου Ηρακλείου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Αριάνθη Γκούμα, Στυλιανή Κουκουράκη και Κωνσταντίνα Κωστοπούλου.

– Την ίδια ημέρα 50 μαθητές/τριες του Α΄ Γυμνασίου Ηρακλείου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Αθηνά Στακιά, Ευαγγελία Σωτηράκη και Μαρία Τσιντελή.

 

 

– Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, 50 μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή Ιωάν. Νάστο και τους καθηγητές Νικ. Ζωγράφο και Γερασιμούλα Μπερετούλη .

– Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 30 μαθητές/τριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους: Σοφία Χατζηγεωργίου, Γεωργία Χωρεμιώτη, Ειρήνη Ζαμάνη, Παναγιώτα Αραμαπατζή, Χριστίνα Ζαβιτσάνου και Ελευθερία Παπιδά.

– Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, 17 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 40ου Λυκείου Αθηνών (Γκράβα) συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Σεβαστή Σταμούλη και Μαρία Καρούζου.

– Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, μας επισκέφθηκαν 8 μαθήτριες της Β1 και Β3 τάξης του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες και φωτογραφίες «για τη Μικρασιάτισσα γυναίκα και την απασχόλησή της στα Ταπητουργεία και Υφαντουργεία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή» στο πλαίσιο μαθητικών εργασιών.

 

– Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, 40 μαθητές/τριες του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, που συνοδεύονταν από την Διευθύντριά τους Σοφία Περδικάκη και τις καθηγήτριες Σοφία Γκιόκα και Βασιλική Μπαλαμπάνη.

– Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2020, 37 μαθητές/τριες του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες τους Αλεξάνδρα Κουρτέλη, Ανδρομάχη Πανταλή και Παναγιώτα Ατζακλή.

 

 

– Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, 20 μαθητές/μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνάσιο-Λύκειο) Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που συνοδεύονταν από τους καθηγητές/τριες: Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, Βενετία Κακουλίδου, Ευαγγελία Φρυδά, Αλέξανδο Αστρεινίδη, Ευάγγελο Τόλη και Βιολέτα Σούση.

– Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 90 μαθητές/τριες της Σχολής ΜΩΡΑΪΤΗ, που συνοδευόνταν από τη Δ/ντρια Γεωργία Ψαρουδάκη και τους καθηγητές/τριες: Ιωάννη Βλασταρά, Κων/νο Λιόλιο, Νικόλαο Ντούρο, Κρίστυ Μαραγκάκη και Δημήτριο Γεωργιακώδη

 

 

Να σημειώσουμε ότι στους καθηγητές που συνοδεύουν τους μαθητές/τριες, προσφέρθηκαν ιστορικά βιβλία εκδόσεων του ΚΕ.Μι.ΠΟ. και όχι μόνο.

Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ