Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας: Καταγγελία για έλλειψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας για το ζήτημα που όπως αναφέρεται έχει προκύψει με τις ελλείψεις παιδαγωγών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σε επιστολές τους έχουν επισημάνει την υποστελέχωση του 1ου Νηπιακού Τμήματος του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και την του α’ και β’ βρεφικού τμήματος του 3ου παιδικού σταθμού.

Όσον αφορά το δεύτερο αναφέρουν τα εξής:

“Αποφασίσαμε και με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε γνωστή την κατάσταση με τις ελλείψεις του προσωπικού στα δύο τμήματα των παιδιών μας, να ζητήσουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Τα δύο τμήματα φιλοξενούν 24 βρέφη 15μηνών – 2,5 χρονών κι από τις 5 παιδαγωγούς με τις οποίες ξεκινήσαμε στην αρχή της χρονιάς, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνο 3 (αφού έληξαν οι συμβάσεις των άλλων δύο). Στις ελλείψεις αυτές  προστίθενται κανονικές, αναρρωτικές και άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι εργαζόμενες. Το αποτέλεσμα είναι τα τμήματα να υπολειτουργούν: κάποιες μέρες δεν καλύπτεται ολόκληρο το ωράριο και τα παιδιά πρέπει να έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 14:00 (αντί για 16:00 που προβλέπεται) και μάλιστα χωρίς δυνατότητα ύπνου. Το γεγονός αυτό έχει φέρει τους εργαζόμενους γονείς σε αδιέξοδο. τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας και επίβλεψης των παιδιών, όταν κάθε παιδαγωγός καλείται να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες τόσων παιδιών σε τόση μικρή ηλικία (αλλαγή πάνας, σίτιση, καθαριότητα, άλλαγμα ρούχων κ.ά.). δε μένει χρόνος ενασχόλησης με τον βασικό σκοπό του παιδικού σταθμού, αυτόν της ολόπλευρης σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Πόσο μάλλον όταν σε τόσο τρυφερή ηλικία τα παιδιά πρέπει να προσαρμόζονται και να εξοικειώνονται με διαφορετικές παιδαγωγούς, με διαφορετικά πρόσωπα που εναλλάσσονται κάθε λίγο. οι παιδαγωγοί έχουν υπερβεί τον εαυτό τους κάνοντας υπερωρίες και καλύπτοντας περισσότερες από μία θέση η καθεμία, αλλά είναι ευνόητο να έχουν κουραστεί και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες.

Ζητάμε άμεσα:
Να λυθεί το πρόβλημα της κανονικής λειτουργίας των δύο τμημάτων σε όλο το προβλεπόμενο ωράριο.
Να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδαγωγούς με μόνιμες προσλήψεις με βάση τον αριθμό των παιδιών στα δύο τμήματα.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ