Χαρακτηριστικό του πόσο καλά έπαιζε το… παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, είναι ότι μετά την αποφυλάκισή του με όρους στα τέλη του 2017 οι αστυνομικοί είχαν χάσει τα ίχνη του, καθώς συνήθιζε να μένει σε σπίτια με βραχυχρόνια ενοικίαση από διαδικτυακή πλατφόρμα.

Τελικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νέας Ιωνίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και 3 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται 3 συνεργοί του.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του 51χρονου «φαντομά», προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον διευθυντή τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN.

Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους. Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε με τις αφαιρεθείσες κάρτες, από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού.

Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν 76 περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ. Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κάρτες διαφόρων τραπεζών και χρηματικό ποσό, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μιλώντας στο reader.gr ο συνδικαλιστής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, Σίμος Κοσιαράς, ο οποίος υπηρετεί και στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντική επιτυχία, καθώς οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ένα άτομο που εξαπατούσε για χρόνια δεκάδες ηλικιωμένους στερώντας τους τις οικονομίες τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους, καθώς αν και το Τ.Α. Νέας Ιωνίας όπου υπηρετώ έχει σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, παρ’ όλα αυτά καταφέρνει σημαντικές επιτυχίες στη μάχη με την εγκληματικότητα. Αυτό, άλλωστε, είναι που ζητάνε από εμάς οι πολίτες: να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο». Πηγή: reader.gr