Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σημείο συνάντησης για την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τρεις μέρες εκατοντάδες μαθητές και γονείς έκαναν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ένα ολοζώντανο «μελίσσι», συμμετέχοντας στην Έκθεση Βιβλίου, όπως και στις παράλληλες εκδηλώσεις – δραστηριότητες που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου.

Για όλες αυτές τις μέρες το σχολείο έγινε το κέντρο της γειτονιάς, γέμισε παιδικά χαμόγελα και δημιουργία. Τα παιδιά βρέθηκαν με τους συμμαθητές τους εκτός σχολικού προγράμματος, έπαιξαν και δημιούργησαν, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να τα χαρούν, όπως και να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Η Έκθεση Βιβλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου ήταν το σημείο αναφοράς όλο το τριήμερο, με εκατοντάδες τίτλους για μικρούς και μεγάλους να τραβούν το ενδιαφέρον όλων όσων την επισκέφθηκαν.

 

Ακριβώς μπροστά από τον χώρο της έκθεσης ήταν στημένη η μεγάλη σκακιέρα δαπέδου, όπου πολλά παιδιά δοκίμασαν τις πρώτες τους κινήσεις και άλλα έπαιξαν παρτίδες με φίλους τους.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Σάββατο, πολλές δεκάδες παιδιά συμμετείχαν τόσο στο εργαστήριο πασχαλινών κατασκευών, φτιάχνοντας φαναράκια, σελιδοδείκτες, χαρτονένια αυγά κ.ά., όσο και στην κατασκευή λαμπάδων με την τεχνική του ντεκουπάζ.

 

 

 

 

Την Κυριακή, μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν μάθημα ζωγραφικής από τον ζωγράφο Γιώργο Χούντα με θέμα την Άνοιξη, αποτυπώνοντας στο χαρτί τις δημιουργίες τους, ενώ σε άλλη παράλληλη δραστηριότητα τα παιδιά έφτιαξαν το «Δέντρο της Ειρήνης», με ένα «κυνήγι» λέξεων που τα οδήγησε στα … «συστατικά» του Δέντρου.

Όλο το Σαββατοκύριακο λειτούργησε παράλληλα στο σχολείο Έκθεση Ζωγραφικής με τις ζωγραφιές των παιδιών και γονιών, με θέμα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη και τη φιλία των λαών». Ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά και στις τάξεις τους, μαζί με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, ατομικές αλλά και ομαδικές δημιουργίες, έξεφρασαν την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ