Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σε κλίμα συναίνεσης ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2020 της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη του κ. Γκότση πέρασε το δικό της μήνυμα με την αποχή της από την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

 

Σε κλίμα συναίνεσης, χωρίς ωστόσο να λείψουν κάποιες εντάσεις, συζητήθηκε και ψηφίστηκε τη Δευτέρα (30/12) στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας ο Προϋπολογισμός του 2020.
Από τους 24 παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους υπέρ της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν οι 9, λευκό ψήφισαν οι 12 (Δημιουργία Αλληλεγγύη), ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε ακολουθώντας την πάγια τακτική της.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του Δ.Σ, όπως είναι η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου, απουσίαζε η παράταξη του πρώην Δήμαρχου κ. Γκότση.
Αρχικά τόσο ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Παπαδόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης κλήθηκαν να απαντήσουν σε σωρεία ερωτήσεων σχετικά με θέματα όπως είναι τα ποσά που διατίθενται για τον φωτισμό LED, τις λαϊκές αγορές, τους αθλητικούς χώρους, διευκρινήσεις για την διατύπωση της εισήγησης του Προϋπολογισμού, την πεζογέφυρα Αλ. Παναγούλη κ.α. Μάλιστα, πολλές φορές οι ερωτήσεις ξέφευγαν από το συγκεκριμένο πλαίσιο του προϋπολογισμού, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη να προσπαθεί να θέσει κάποια όρια ώστε να μην ξεφύγει η συζήτηση.

Πάντως, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν έδειξαν να καλύπτονται από τις απαντήσεις που έλαβαν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρξουν αντιπαραθέσεις με την Δήμαρχο, η οποία για άλλη μία φορά βρέθηκε στο στόχαστρο για έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ή δεν βρίσκονται εντός Προϋπολογισμού.

Δήμαρχος: «Σε αυτή τη νέα προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλες τις παρατάξεις»
Εν συνεχεία η κα  Θωμαΐδου τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας ότι «έχουμε να κάνουμε πολλά για τον Δήμο, έχουμε εντοπίσει πολλά προβλήματα που προϋπήρχαν, δουλεύουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερο ΕΣΠΑ και να αγωνιστούμε για την καθημερινότητα των δημοτών και των εργαζομένων. Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στην διοίκηση του Δήμου έχουμε καταφέρει αρκετά. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλες τις παρατάξεις, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και σε διάλογο. Θα ήθελα με το νέο έτος να γίνει από όλους μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ευθείες βολές Μανούρη προς την παράταξη «Ενότητα για την Νέα Ιωνία»
Ο κ. Μανούρης στην τοποθέτηση του κατηγόρησε την παράταξη του κ. Γκότση για την στάση που ακολουθεί: «Απορώ με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν είναι εδώ να απολογηθεί για τις αποφάσεις και τις στρατηγικές που ακολούθησε. Δεν πρόκειται για μία απλή δημοτική παράταξη αλλά μία παράταξη που διοικούσε μέχρι πρότινος.” Σχετικά με τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι “ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός φαίνεται να είναι μία σοβαρή προσπάθεια, ωστόσο, εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις τον ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να τον έχει φέρει ο κ. Γκότσης.»

Τσομπάνογλου: «Ζούμε πάλι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι» 
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Τσομπάνογλου, στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2020 το ίδιο εγκληματικό με αυτόν που είχε η προηγούμενη διοίκηση, λέγοντας ότι «ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας έφερε τον ίδιο προϋπολογισμό με πέρσι και μάλιστα με μία μέρα καθυστέρηση αυτή την φορά. Ο κ. Γκότσης για αυτό δεν ήρθε, γιατί θα αναγκαζόταν να τον ψηφίσει αφού είναι ίδιος. Πέρα από ένα μικρό κομμάτι που είναι θέσεις του κ. Χατζησαββίδη οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές, δεν υπάρχει τίποτα που να φέρει της σφραγίδα της νέας Δημοτικής Αρχής.» 

Ο κ.Τσουκαλάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «κάθε φορά που συζητάμε θέματα όπως ο προϋπολογισμός εγείρεται η ανάγκη να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται γενικότερα. Με αυτή την πολιτική οι Δήμοι θα συνεχίσουν να συρρικνώνουν την δυναμική τους και θα προκληθεί περαιτέρω υποβάθμιση τους.» 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ